Ексклюзиви
понеділок, 26 березня 2018 10:53

"Терор та масові вбивства - це те, що робила Росія з Україною сотні років" - Майкл Щур жорстко розкритикував Савченко

"Терор та масові вбивства - це те, що робила Росія з Україною сотні років" - Майкл Щур жорстко розкритикував Савченко
План Надії Савченко міг продовжити Володимир Путін, каже журналіст Майкл Щур.

Ті, хто зараз підтримують підозрювану у тероризмі Надію Савченко, де-факто підтримують наступ Росії на Україну.

Про це сказав журналіст Майкл Щур у своїй телепрограмі.

Він наводить відео Генпрокуратури, на якому Савченко нібито говорить про 400 тисяч смертей.

"400 тисяч смертей. Це чотири Ужгорода. А який далі план? Хто мав взяти владу, якщо Савченко раптом загине?", - запитує Щур.

"Вєра", - наводиться цитата з відео.

"Тобто плану не було. Вбивають тисячі людей, а далі сестра Савченко Вєра щось придумає. Або не придумає. Або щось придумає Володимир Путін", - продовжує журналіст.

"Та прозріли від відео про Савченко далеко не всі депутати. Мураєв обіймає, Добкін і Шуфрич тиснуть їй руку", - зауважив він.

"Надія Савченко - герой України, яку підтримувала ціла країна, коли вона перебувала у російському полоні. Але сьогодні Надія Савченко - підозрювана у тероризмі, яка збиралася влаштувати масові вбивства та занурити країну у хаос. Вона планувала вбивства перших осіб держави та народних депутатів.

І тут дехто за кермами таксі, у коментарях у Facebook або на зупинці транспорту, хтось із нас починає посміхатися: "А непогана ідея". Ха-ха-ха. Дуже смішно. Але чомусь ви не слухаєте далі. Савченко хотіла вбити когось із вас. Не тільки набридливих вам депутатів. Вона планувала вбити не лише перших осіб, а й других, третіх, четвертих, п'ятих. І так до чотирьохсот тисяч. І все це заради чого? Надія Савченко не дає відповіді. За неї це зробив її друг і соратник Володимир Рубан: терор з тисячами жертв був потрібен заради хаосу. А хаос потрібен для наступу російських військ на Київ.

Терор - це Росія. А бути Росією - це найгірше, що зараз може статися з Україною

І попри все, декого так і тягне підтримати Надію Савченко. Хоча почуття сорому трохи стримує сміливо казати це вголос на тлі її божевільних планів. Бо сьогоднішня влада не відповідає очікуванням українців. І хтось з нас, можливо навіть справедливо, не відчуває жодної симпатії до тих, на кого за планом Савченко, мала впасти люстра.

Варто пам'ятати, що терор та масові вбивства - це саме те, що робила Росія щодо України сотні років. Терором, репресіями, масовими вбивствами та залякуванням вони 300 років тримали нас в кордонах своєї імперії. Імперії страху і крові.

Так, нам хотілося б мати іншу країну сьогодні. Але пам'ятайте: терор - це Росія. А бути Росією - це найгірше, що зараз може статися з Україною", - сказав Майкл Щур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко арештували на 2 місяці

22 березня Верховна Рада підтримала подання ГПУ на притягнення до відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко. Слідчий СБУ затримав її в приміщенні парламенту.

Савченко підозрюють у підготовці до замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів Кабміну, народних депутатів, повалення конституційного ладу і змові з ватажками бойовиків ДНР.

Сама Савченко назвала свої дії "політичною провокацією", яку вона організувала, "щоб влада зрозуміла, що вона також смертна".

На брифінгу 20 березня вона заявила, що Адміністрація президента намагається її ліквідувати.

Зараз ви читаєте новину «"Терор та масові вбивства - це те, що робила Росія з Україною сотні років" - Майкл Щур жорстко розкритикував Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути