четвер, 26 грудня 2013 18:39

Телебачення займатиметься пропагандою в інтересах Януковича - Лигачова

Телебачення займатиметься пропагандою в інтересах Януковича - Лигачова
Наталія Лигачова Фото: focus.ua

На телевізійному просторі України буде порушений баланс об'єктивності на користь інтересів президента України Віктора Януковича.

Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомила шеф-редактор інтернет-видання "Телекритика" Наталія Лигачова, коментуючи ситуацію, яка склалася в колективі телеканалу "Інтер".

Лигачова нагадала про призначення на посаду заступника голови президентської адміністрації Юрія Чмиря, який поставлений на противагу впливу Сергія Льовочкіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Команда Льовочкіна йде з "Інтера"

"І саме він буде виконувати такого собі "смотрящего" за телеканалами, який насамперед буде піклуватися про відображення інтересів Януковича на телевізійному просторі. Але так, як це має виглядати самому Януковичу і його близьким", - зауважила експерт у царині мас-медіа.

За словами Лигачової, на телеканалі "Інтер" вже були проведені розмови з менеджерами, які написали заяви на звільнення. "Їм пропонували знімати обличчя людей крупним планом на Антимайдані, а потім зробити так, що ніби це - учасники Євромайдану", - навела приклад шеф-редактор "Телекритики".

"Зрозуміло, що і до того телеканали так чи інакше щось показували, щось не показували, щось замовчували, десь маніпулювали. Зараз йде мова про більш жорсткі маніпуляції. І та команда, яка працювала на "Інтері", вона була неготова до жорстких "темників". І вона пішла. Що буде відбуватися на інших телеканалах, ми будемо дивитися по ефіру. Чи будуть окремо "закручуватись гайки", чи будуть іти журналісти. Але вже Ольга Червакова написала заяву на звільнення з "Інтера". Це теж показник", - пояснила Лигачова.

Також, шеф-редактор "Телекритики" повідомила, що зі слів самих журналістів "Інтера", на телеканалі будуть "посилені правила гри".

"Їм будуть вже безпосередньо вручну давати вказівки: ось це показувати, а це не показувати. І в гіршому випадку, ніж до того, як був якийсь визначений компроміс", - зауважила Лигачова.

Експерт зазначає: в часи будь-яких протистоянь з владою більше інформаційних приводів створює опозиція.

Зараз, за словами Лигачової, телебачення все більше виконуватиме пропагандистську функцію в інтересах Януковича.

 

Зараз ви читаєте новину «Телебачення займатиметься пропагандою в інтересах Януковича - Лигачова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

63

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути