Ексклюзиви
середа, 16 лютого 2022 16:36

Телеканал Коломойського розганяв паніку і лякав українців "розстрілами" і "резерваціями"

Телеканал Коломойського розганяв паніку і лякав українців "розстрілами" і "резерваціями"
Програму назвали "Панічна атака".

Телеканал "1+1", який належить олігарху Ігорю Коломойському, на тлі повідомлень про небезпеку російського наступу, лякав глядачів резерваціями, розстрілами і терактами.

Про це повідомляє "Детектор медіа", що моніторить діяльність ЗМІ.

У понеділок канал розпочав серію телемарафонів, присвячених можливому новому вторгненню РФ.

Першу програму назвали "Панічна атака".

Телеведуча Наталія Мосейчук розповіла, що "мами на дитячих майданчиках обговорюють вибухи на Каширському шосе в Москві" і хочуть об'єднати своїх чоловіків у самостійні бригади, які шукатимуть по підвалах і покинутих будинках підозрілі предмети.

Також запитувала, чи буде поліція обвинувачувати людей, які можуть сховатися в "прихватизованих" бомбосховищах, у захопленні приватної власності.

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія закликав перестати обговорювати бомбардування і ракетні удари, застосування яких, як він не раз наголосив, малоймовірне.

А міністр внутрішніх справ Денис Монастирський сказав, що бомбосховища і карта їх розташування - зона відповідальності місцевої влади, але телеведуча його обірвала: "Плювати, хто за що відповідає, людям що робити?".

У міністра оборони Олексія Резнікова запитала, "чи подбає держава про лежачих хворих, які проходять хімію в лікарнях".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Інтер" з його побєдобєсієм і русскім духом не менше зло" - мережі гудуть про закриття каналу Мураєва

У програмі розповідали, що при оточенні міста люди через тиждень втрачають людську подобу, перетворюються на звірів, тому з міст треба втікати.

Телеведуча говорила про "резервації", які нібито готують росіяни у разі окупації, і про плани Путіна на Україну, які включають щось, що нагадало їй про трагедію в Бабиному Яру і "30 тисяч розстріляних євреїв та інакодумців". Після цього Арахамія перервав Мосейчук.

"За що нам все це?", "Чому нас усі постійно лякають?", - продовжила ведуча, яка на початку програми казала про можливе повторення того, що було в Афганістані.

Окрім інформаційних спецоперацій ворога й дружніх попереджень західних ЗМІ, нам треба витримати власний телевізор, пише "Детектор медіа".

Позаминулого тижня телеканал "1+1" показував в ефірі колишню кандидатку у президенти Росії Ксенію Собчак, яка заявляла про "компромисс" щодо Криму. А ведуча програми заявила про "круглый стол", щоб поговорити з росіянами.

Торік на телеканалі вмикали "військового експерта" з Росії, який розповідав про "мощный удар двумя флангами" по Україні російською армією.

Зараз ви читаєте новину «Телеканал Коломойського розганяв паніку і лякав українців "розстрілами" і "резерваціями"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути