Ексклюзиви
вівторок, 07 грудня 2021 13:06

Телеканал Ахметова поширює проросійські наративи - ЗМІ

 

Антизахідні наративи російської пропаганди звучали принаймні один раз у 30 із 40 випусків токшоу "Хард із Влащенко" на телеканалі "Україна 24", що належить бізнес-структурам олігарха Ріната Ахметова.

Про це йдеться в дослідженні "Центру протидії корупції", повідомляє "Українська правда".

"Багато з головних тем випусків "Харду з Влащенко" влітку 2021 року ретельно повторювали поширені наративи кремлівської пропаганди. Теза про зовнішнє управління Україною звучала в 11 випусках. А теза про ймовірну експлуатацію українських ресурсів Заходом звучала в шести випусках. Також гості й ведуча шоу атакували антикорупційні органи, Національний банк України, наглядові ради державних компаній, промовляли тези з теорій змови про всемогутній вплив фінансиста Джорджа Сороса", - ідеться в дослідженні ЦПК.

Антизахідну пропаганду в Україні, на думку експертів, поширюють на користь олігархам, які не зацікавлені в антикорупційних і демократичних реформах. А редакційна політика каналу полягає в навмисному запрошенні до студії спікерів зі скептичним ставленням до євроатлантичного вектору України. Зокрема, екснардепа Євгенія Мураєва й олігарха Вадима Новинського.

Каналі "Україна 24" упродовж останніх місяців критикує президента Володимира Зеленського. Такий підхід пов'язують із протистоянням між Зеленським і власником телеканалу олігархом Рінатом Ахметовим.

22 листопада під час святкування дня народження Савіка Шустера Рінат Ахметов міг обговорювати можливих кандидатів на майбутніх парламентських і президентських виборах. Серед гостей Шустера були колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, колишній прем'єр-міністр Володимир Гройсман, журналіст Дмитро Гордон і лікар Дмитро Комаровський.

Зараз ви читаєте новину «Телеканал Ахметова поширює проросійські наративи - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути