Ексклюзиви
середа, 22 квітня 2020 16:30

Уряд тасуватимуть далі, поки не стане ідеальним - Зеленський

Уряд тасуватимуть далі, поки не стане ідеальним - Зеленський
Фільм із президентом уперше показали на телеканалі олігарха Ахметова

У Кабінеті міністрів далі відбуватимуться перестановки. Про це сказав президент Володимир Зеленський у фільмі "Рік президента Зеленського", який показував телеканал олігарха Ріната Ахметова "Україна 24".

"У нас немає недоторканних. Це стосується й уряду. Після цих слів знову хтось з українців скаже, що уряд - це уряд, у нас урядом командує прем'єр-міністр. Але я впевнений, що президент повинен за цим стежити.

Якщо якийсь із міністрів завалив роботу, не може виконувати своїх обов'язків, я як президент впливатиму, робитиму все, щоб того чи іншого міністра ми міняли на іншого. І ми це робитимемо до того моменту, поки ми не зробимо ідеальний уряд. Коли кожна людина, кожен міністр перебуває на своєму місці", - заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі був на співбесідах у Шмигаля і Зеленського

Про медреформу

"Зараз багато питань до медреформи. Коронавірус показав, що це за медреформа: лікарні не готові, кількості ліжок для інфекційних хворих недостатньо, заробітна плата дуже низька. Інфраструктури медичної немає", - сказав Зеленський.

"Усі нам казали, що в Україні є запас масок, є 3 тисячі апаратів штучної вентиляції легенів, є десятки лабораторій. На початку епідемії в нас було п'ять лабораторій, що не працювали, зараз - 35 тих, що працюють. ШВЛ не було навіть тисячі, були прострочені маски.

Коли ми великими літерами на кожному плакаті пишемо: друга черга медреформи, то розуміємо: після коронавірусу необхідно повністю змінити підхід. Ми тільки зараз побачили, що в нас, окрім медиків, нічого немає", - заявив президент.

"Є вантажі із засобами лікування і захисту. Понад 20 літаків ми вже відправили і прийняли. І зараз запускаємо вітчизняного виробника ШВЛ", - сказав Зеленський.

4 березня Верховна Рада призначила Дениса Шмигаля на посаду прем'єр-міністра. Його кандидатуру пропонував президент Володимир Зеленський. Тоді ж парламент затвердив новий склад Кабінету міністрів. Уряд із прем'єром Олексієм Гончаруком звільнили.

Зараз ви читаєте новину «Уряд тасуватимуть далі, поки не стане ідеальним - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути