понеділок, 06 лютого 2017 15:50

Тарута розказав, як продав бізнес росіянам

Тарута розказав, як продав бізнес росіянам
УНІАН

Колишній голова Донецької ОДА та один з найбагатших людей України Сергій Тарута каже, що продав бізнес росіянам через загрозу з боку Віктора Януковича.

Про це він розповів в інтерв'ю "ТСН".

За словами Тарути, активи в $700 млн він "не тримав на руках".

"І розумів, що коли приїде Янукович, який нас постійно критикував, він ці активи ("Індустріальний союз Донбасу". - Gazeta.ua) відбере", - розповів політик.

"Тому тоді була угода з росіянами, вона передбачала те, що Гайдук (колишній віце-прем'єр, співвласник корпорації "Індустріальний союз Донбасу". - Gazeta.ua) продав нам акції, а ми перепродали їх росіянам. Коли я став губернатором і зайняв жорстку позицію, то захопили всі активи, які залишились. Тому це все дуже умовно. Зараз всі активи заарештовані, я готовий Forbes продати за 10 відсотків від того, що вони пишуть", - додав Тарута.

Він заявив, що знайшов російських покупців, бо не було європейських.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметову зробили пропозицію в Адміністрації президента

"Щоб Янукович не відібрав, я думав про альянс давно. У нас була домовленість, що ми разом з компанією номер один у світі "Арселор" купуємо Криворіжсталь і інтегруємо ІСД в "Арселор". Я би був у раді директорів у Люксембурзі. І відповідав би за бізнес в Україні і Росії. Це була така мрія. Але тоді "Арселор" поставили планку - 3,2 мільярди максимальна ціна. Ми дійшли до ціни 4,2, і я переконував їх, бо це боротьба за світове лідерство, але "Лакшмі Мітал" дав 4,800 і все. Гайдук став мене шантажувати, що він продасть свою частину Ахметову. Я розумів що Янукович вже готовий відібрати, тому треба було шукати російських партнерів, бо європейські сюди не прийдуть. І стояв вибір: або Ахметову, або росіяни. Росіяни тоді були фінансово спроможні", - сказав депутат.

У січні 2010 року Сергій Тарута та його партнери продали 50% + 2 акції "ІСД" групі російських інвесторів на чолі з екс-співвласником Evraz Group Олександром Катуніним.

Російська держкорпорація "Внешэкономбанк" профінансувала угоду з придбання ІСД на $1 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Тарута розказав, як продав бізнес росіянам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути