четвер, 02 листопада 2017 13:14

Митнику дали 5 років тюрми за махінації з "євробляхами"

Митнику дали 5 років тюрми за махінації з "євробляхами"
Суд дав 5 років тюрми митнику, який вимагав хабарі від власника авто "на бляхах". Фото: відкриті джерела

Митник, який вимагав хабарі від власника автомобіля "на бляхах", отримав 5 років ув'язнення. Про це пишуть "Наші гроші".

19 жовтня Ратнівський райсуд визнав винним головного інспектора митного поста "Доманове" Волинської митниці ДФС Олександра Волонтира в отриманні $120 хабара та засудив його до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Згідно з вироком, влітку минулого року митник вимагав від водія автомобіля "Сітroen С5" з литовською реєстрацією сплачувати йому щоразу при виїзді з України по $40 за безперешкодне проходження митного оформлення транспортного засобу.

Автовласник тричі платив митнику, після чого останнього затримали.

Суд погодився із кваліфікацією дій митника за ч. 3 ст. 368 – одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з її вимаганням.

При цьому суд виключив таку кваліфікуючу ознаку як повторність, пославшись на постанову Верховного суду "Про судову практику у справах про хабарництво". Згідно неї, у випадках наявності умислу на систематичне одержання хабарів на підставі так званих такс або у формі поборів, данини, дії посадової особи треба розцінювати як один злочин.

У результаті суд засудив митника до 5 років ув'язнення з конфіскацією майна, яке є його власністю. Йому також заборонено обіймати посади в органах Державної фіскальної служби 3 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "10% отримали вироки" - Луценко озвучив корупційну статистику

24 жовтня прем'єр-міністр Володимир Гройсман відсторонив від роботи виконуючого обов'язки глави Держгеокадастру Олега Цвяха. Це сталося на Раді регіонального розвитку після того, як прозвучала інформація про "смотрящих" відомства в регіонах.

Зараз ви читаєте новину «Митнику дали 5 років тюрми за махінації з "євробляхами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути