понеділок, 07 червня 2010 13:26

Табачнику радять повчити Януковича

Табачнику радять повчити Януковича

Народний депутат із фракції НУ-НС Ярослав Кендзьор вважає, що міністр освіти і науки України Дмитро Табачник виконує вказівки Кремля по знищенню української мови та культури. Про це він сказав в коментарі Gazeta.uа.

"Табачник, мабуть, вже втомився від своїх ініціатив. Краще було б, якби він взяв опіку над своїм шефом – президентом Януковичем, щоб хоч трішки підняти інтелектуальний рівень цього чоловіка, який, на жаль, є главою української держави. Коли президент плутає Швейцарію і Швецію – це вже серйозно", - зазначив депутат.

За словами Кендзьора, Табачнику треба публічно заявити про те, що вбивцями всіх часів і народів є Володимир Ленін і Йосип Сталін. "Треба бути абсолютним невігласом, щоб називати Бандеру і Шухевича вбивцями. Хай Табачник заїде в будь-яке західноукраїнське село. Невже вся свідома частина України настільки одурена якось ідеологію, що визнає ці персони героями? Тут повинна бути елементарна логіка. Якби ці історичні постаті коїли злочини проти народу, то він не складав би про них пісні і не підтримував рух опору радянській окупації", - зауважив він.

"Табачника можна віднести до категорії тих людей, які вбили Ігоря Білозіра, Володимира Івасюка, Василя Стуса, В'ячеслава Чорновола. Він вбиває не поодинці, а всю державу. Він має бути зарахований до тих людей, які колись неодмінно будуть нести відповідальність за злочинну діяльність", - сказав "нунсівець".

Нагадаємо, Табачник розповів про концепцію нового підручника з історії для середніх шкіл. На його думку, лідери ОУН-УПА Степан Бандера і Роман Шухевич повинні бути визнані колабораціоністами. Крім того, зі шкільного курсу необхідно виключити події останніх десяти років, щоб уникнути підміни історичного підходу політичним.

Зараз ви читаєте новину «Табачнику радять повчити Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути