Ексклюзиви
субота, 02 жовтня 2010 18:50

Табачника назвали політичним маргіналом

Табачника назвали політичним маргіналом

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник в тижневику "2000" опублікував статтю "Духовна капітуляція націоналістів".

"Радикальні націоналісти настільки скомпрометували себе під час ющенківської п"ятирічки, що їх повернення у владу в доступній для огляду перспективі, в умовах збереження територіальної і політичної єдності української держави, неможливе, - пише міністр. І додає: - Варто спробувати зберегти за собою печерний заповідник націоналізму від Карпат до Збруча. Окремо взята провінція не в змозі прогодувати і привести в порядок навіть Львів, куди вже їй до Києва".

Письменник, доктор фізико-математичних наук, Максим Стріха прокоментував статтю міністра наступним чином: "Коли Дмитро Володимирович приходив на цю посаду, у мене склалося враження, що він розуміє: міністр не повинен поводитися так, як учорашній опозиційний політик. Але я помилився. Очевидно, Табачник вирішив не вносити жодних коректив у свою поведінку і надалі дозволяти собі висловлювання, які в цивілізованому світі є неприпустимими не лише для міністра, а й для будь-якої людини. Після прочитання його інтерв"ю хочеться вимити руки".

"Якщо президент хоче бути главою усієї держави, а не певних радикальних політичних сил, це підстава подумати, чи може бути у нього такий міністр. Мені цікаво, як відреагують на ці викиди Табачника у провладній команді", - зазначив Стріха.

"До того ж, у статті він вдається до маніпуляцій, заявляючи, що Західна Україна не може себе прогодувати. Торік Львівська область перерахувала до держбюджету порядка 5,5 мільярда гривень, Донецька – близько семи. Але, з урахуванням чисельності населення, бюджетне навантаження на одного жителя Львівщини набагато вище. А Донбас іще й користується величезними дотаціями на вугільну галузь. Це ще один міф, який має за мету когось принизити і посварити. Такою ксенофобією можуть промишляти політичні маргінали, а не респектабельний міністр освіти, якого вважають інтелігентом та інтелектуалом", - наголосив письменник.

"Табачник є прикладом типового російського націоналіста. Тому Україна приречена отримати при владі патріотів, які з повагою ставляться до національних святинь", - додав він.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Табачника назвали політичним маргіналом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути