Ексклюзиви
пʼятниця, 18 червня 2010 12:09

Табачник звинуватив Луценка у перетворенні міліціонерів на юристів

Табачник звинуватив Луценка у перетворенні міліціонерів на юристів

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник звинуватив попереднє керівництво Міністерства внутрішніх справ України у руйнуванні системи підготовки кадрів для органів внутрішніх справ.

"Попереднє керівництво МВС зруйнувало систему підготовки кадрів для внутрішніх справ", - сказав він у п'ятницю журналістам у Києві.

Табачник підкреслив, що при попередньому керівництві у відомстві "відбувалася масова відмова в університетах МВС від підготовки за спеціальністю "правоохоронна діяльність", яка в Європі називається "поліцейська справа".

"І тільки новий міністр Могильов (глава МВС Анатолій Могильов - ред.) почав розбиратися з цією ситуацією", - підкреслив міністр освіти і науки.

Табачник висловив подив тим, що Міністерство внутрішніх справ містило цілий ряд вузів, які масово відмовлялися від спеціальності "правоохоронна діяльність" і переходили на спеціальність "правознавство", тобто "фактично комерціалізувалися".

Табачник повідомив, що в даний час МВС спільно з Міністерством освіти і науки створило робочу групу з реформування вищої освіти та забезпечення кадрами органів внутрішніх справ.

До призначення Могильова міністром внутрішніх справ України МВС очолював Юрій Луценко.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Табачник звинуватив Луценка у перетворенні міліціонерів на юристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути