пʼятниця, 03 лютого 2012 16:06

Спецтема: Закриття EX.ua

Син Януковича хоче, аби у справі EX.UA були враховані інтереси держави

Син Януковича хоче, аби у справі EX.UA були враховані інтереси держави

Народний депутат Віктор Янукович (син президента України, член фракції Партії регіонів - ред.) направив депутатський запит на ім'я міністра внутрішніх справ Віталія Захарченко з метою з'ясувати: на яких підставах було заблоковано інтернет-ресурс EX.UA.

"Необхідно розібратися в ситуації з точки зору закону. Чому прийняли рішення заблокувати EX.UA і конфіскувати сервери? Чи були ці дії правильними в цій ситуації? Конфлікт між правовласниками і користувачами сьогодні досяг піку в усьому світі. Але, якщо Україна хоче надавати темп розвитку IT-галузі - боротися потрібно з причиною, а не з наслідками. Не можна вирішити "цифрову" проблему "аналоговими" методами ", - цитує депутата його прес-служба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МВС запевнили, що відновили домен EX.UA не через страх перед хакерами

За словами народного депутата, криза з ресурсом "EX.UA" загострила глобальну проблему, яку не можна відкладати "на завтра".

"В Україні є великий об'єктивний попит на користування безкоштовним контентом. Той же EX.UA відвідувала за день величезна кількість користувачів. Блокування порталу тільки збільшить трафік на інших аналогічних ресурсах і не вирішить суті проблеми. Сьогодні треба сідати за стіл переговорів і спільно створити таку модель роботи в мережі, яка влаштує всіх учасників ринку: користувачів, правовласників і державу ", - говорить народний депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальна справа ЕХ.UA потрапить в руки печерських міліціонерів

Нагадаємо, 2 лютого асоціація "IT-Україна" і юристи інтернет-ресурсу EX.UA звернулися до народного депутата Віктора Януковича з проханням взяти участь у врегулюванні ситуації, що склалася з блокуванням популярного порталу.

Асоціація "IT-Україна" була створена в 2004 році і сьогодні об'єднує провідних розробників програмного забезпечення на українському ринку.

Зараз ви читаєте новину «Син Януковича хоче, аби у справі EX.UA були враховані інтереси держави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути