пʼятниця, 05 жовтня 2012 11:03

Священикам Московського Патріархату дозволили йти на вибори

Священикам Московського Патріархату дозволили йти на вибори
Фото: news.dt.ua

Священний Синод Російської православної церкви дозволив священнослужителям брати участь у виборах в органи державної влади у випадках "крайньої церковної необхідності".

Як повідомили в РПЦ, таке рішення було прийнято вчора, 4 жовтня, на засіданні Синоду.

"У виняткових випадках, з міркувань крайньої церковної необхідності, коли потрібно протистояти розкольницьким або іноконфессіональним силам, які прагнуть використовувати виборну владу для боротьби з Православною Церквою, Священний Синод або Синод самокерованої Церкви визначає осіб для участі у виборах в органи державної влади і в індивідуальному порядку викладає на це благословення ", - йдеться в  постанові Синоду.

У разі необхідності балотуватися ієрарх, клірик, чернецтво або мирянин, який несе послух у загальноцерковній установі, повинен заздалегідь подати прохання на ім'я Патріарха і Священного Синоду або в Синод самокерованої Церкви з конкретним обгрунтуванням необхідності балотуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кандидати запрошують на прощу: в Галичині незаконно агітують з "допомогою" УГКЦ

Згоду на участь у передвиборчій кампанії священнослужитель може дати лише після отримання письмового благословення Патріарха та Священного Синоду або Синоду самокерованої Церкви.

Нагадаємо, раніше Українська православна церква Київського патріархату заборонила священнослужителям брати участь у парламентських виборах. Аналогічна заборона отримали і священики Автокефальної і Греко-Католицької церков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Митрополит Володимир зміцнює оточення відданими людьми"

Священний Синод Української православної церкви Московського Патріархату (самокерована Церква у складі Московського Патріархату) оприлюднив звернення в якому говорилося, що "УПЦ не є суб'єктом політичного процесу. Церква не бере участь у політичній боротьбі, не веде агітації за ту чи іншу політичну силу, того чи іншого кандидата".

Зараз ви читаєте новину «Священикам Московського Патріархату дозволили йти на вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути