пʼятниця, 23 серпня 2013 11:12

"Свободівців" в центрі Харкова розігнав державний виконавець

"Свободівців" в центрі Харкова розігнав державний виконавець
Фото: tvi.ua

Близько трьох десятків активістів Харківської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" прийшли на площу Свободи в Харкові, щоб провести пікет проти "бездіяльності президента Януковича в торговельній війні Росії проти України".

Заступник глави облогранізації партії Валерій Коник заявив, що "свободівці" збираються задати Януковичу кілька питань.

"Сьогодні йде торгово-економічна війна Росії проти України. Ми всі знаємо, що відбувається на кордоні з Російською Федерацією. І ніякої офіційної позиції президент не висловлює. Тому ми прийшли запитати: що з цього приводу робиться, чому він приїхав сюди святкувати звільнення Харкова? Або він таки приїхав висловити свою позицію з приводу того, що відбувається? Ми прийшли його запитати про це", - сказав Коник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три тисячі вчителів і лікарів прийшли підтримати сесію Київради

Державний виконавець ознайомив активістів з постановою суду про заборону проведення масових акцій на площі Свободи. Після того, як один з учасників акції зачитав цей постанова всім присутнім, він закликав їх виконати рішення суду.

"А тепер розходимося. Без гасел, без прапорів, без висунення умов. Слава Україні!", - сказав один з активістів Михайло Соколов.

Після цього "свободівці" розійшлися. Вони так і не розгорнули ні партійні прапори, ні плакати, які принесли з собою.

Як повідомлялося, Харківський окружний адміністративний суд заборонив активістам облорганізації "Свободи" проводити пікет на пл.Свободи і велозаїзд на честь Дня державного прапора України 23 серпня, в день приїзду до Харкова президента України В.Януковича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові суд заборонив акції "Свободи" в день приїзду Януковича

У Харківській міській раді повідомили, що звернулися до суду з проханням заборонити проведення масових акцій 23 серпня також і Компартії, яка планувала на честь 70-річчя визволення Харкова організувати цього дня в центральній частині міста хода "Парад переможців".

Згодом у міськраді повідомили, що дане звернення було задоволено і всі заявки на акції, що не заплановані міською владою у цей день, відхилені.

Зараз ви читаєте новину «"Свободівців" в центрі Харкова розігнав державний виконавець ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути