четвер, 26 травня 2011 14:42

"Свободівці" у Львові "визволяють" політв'язнів

"Свободівці" у Львові "визволяють" політв'язнів

Активісти ВО "Свобода" розбили наметове містечко під вікнами львівського СІЗО, де містяться члени партії, заарештовані за опір співробітникам міліції 9 травня у Львові.

6 невеликих агітнаметів з партійною символікою розбиті по стороні будівлі СІЗО, що виходить на вулицю Городецька. Всього в акції беруть участь близько 100 осіб.

Біля наметів встановлені партійні і державні прапори. Також між наметами вивішені гасла "Свободу політв'язням!", "Сьогодні "свободівці"- завтра нація!", "Олігархам - "покращення", народу - тюрми?".

За словами координатора акції, депутата Львівської обласної ради Олеся Байко, акція є безстроковою і буде тривати до того пір, поки не будуть звільнені члени ВО "Свобода", взяті під варту у зв'язку з масовими заворушеннями 9 травня у Львові.

"Я була свідком того, що рішення суду фактічскі було готове до самого суду, тому що слухалася справа 5 хвилин, а потім суддя за лічені хвилини повернувся з дорадчої кімнати з рішенням, надрукованим на трьох сторінках. Як можна було за такий короткий термін надрукувати рішення. Це означає, що його підготували заздалегідь. Ми вважаємо, що з такими діями влади в Україні повертають поліцейський радянський режим", - заявила депутат.

Учасники акції також вимагають притягнути до відповідальності людей, які виносили незаконні рішення щодо "свободівців".

Також учасники акції вимагають притягнути до відповідальності всіх представників влади і правоохоронних органів, відповідальних за організацію провокацій 9 травня у Львові.

Личаківський районний суд Львова 25 травня після розгляду справи проти членів ВО "Свобода" Назарія Семчева та Олега Новоставського обрав їм запобіжний захід у вигляді адміністративного арешту за опір співробітникам міліції 9 травня у Львові.

Зараз ви читаєте новину «"Свободівці" у Львові "визволяють" політв'язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути