вівторок, 01 жовтня 2013 12:45

"Свободівці" готові до бійок під Київрадою - Іллєнко

"Свободівці" готові до бійок під Київрадою - Іллєнко
фото: www.svoboda.org.ua

Завтра на 9 ранку партія "Свобода" приведе своїх людей під Київраду. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів народний депутат-"свободівець" Андрій Іллєнко.

"Будемо проводити акцію протесту проти узурпації влади в Києві. Намагатимемося припинити її. Все залежатиме від ситуації, обставин і кількості людей, які вийдуть", - сказав він.

На запитання, скільки планують вивести киян, не відповів.

"Припинити узурпацію - це справа не одного дня. Прекрасно розуміємо, що якщо не проводити акції і не протистояти, то нічого не буде", - наголосив Іллєнко.

За його словами, "свободівці" готові до силового протистояння.

"Досвід показує, що не ми є ініціаторами бійок. Всі чомусь звикли до того, що це "Свобода" лізе до когось битися. Є закон України, де сказано, що народний депутат має право зайти у будь-яке приміщення органу влади. Нас не пускають. То ми знаходимо спосіб як зробити це фізично. Хто винен і провокує протистояння: той, хто має законне право зайти чи то, хто всупереч закону не пускає?", - зазначив нардеп.

Він додав, якщо депутати Київради почнуть засідання, то трибуна буде заблокована.

Нагадаємо, 2 жовтня скликане засідання Київради. Лідер УДАРу Віталій Кличко та група народних депутатів-"ударівців" звернулися до Окружного адмінісуду Києва з позовом про визнання недійсним розпорядження секретаря Київради Галини Гереги про проведення 2 жовтня пленарного засідання. Мовляв, це не доведено до відома киян, оскільки у жодному друкованому ЗМІ, включаючи офіційний друкований орган - газету "Хрещатик", оголошення не опубліковане.

Зараз ви читаєте новину «"Свободівці" готові до бійок під Київрадою - Іллєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

88

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути