четвер, 07 червня 2012 22:55

"Свобода" закликала українців не розмовляти російською й не купувати товарів РФ

"Свобода" закликала українців не розмовляти російською й не купувати товарів РФ
Свобода закликає українців не купувати московських товарів, не читати, і не розмовляти російською, бойкотувати російськомовні програми радіо і ТБ. Фото: pravo-hm.org.ua

ВО "Свобода" закликає українців не купувати російських товарів, не розмовляти і не читати російською мовою, бойкотуючи таким чином законопроект народних депутатів від Партії регіонів Сергія Ківалова та Вадима Колесніченка "Про основи державної мовної політики", який прийнятий Верховною Радою в першому читанні.

Як заявив в середу Політвиконком ВО "Свобода", ухвалення в першому читанні цього законопроекту - "із грубим порушенням Конституції України, зневагою до українського народу, абсолютним ігноруванням волі місцевих рад" свідчить про продовження антиукраїнської політики чинного режиму.

"Мовна агресія стала яскравим проявом реанімації сталінської політики лінгвоциду, після якої, безумовно, почнеться етап етноциду - витіснення зі споконвічних земель і знищення української нації", - наголошується в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Івано-Франківські "регіонали" виходять з партії через "мовний" закон

"Свободівці" заявляють, що на грубу агресію "нинішнього антиукраїнського режиму" можна відповісти тільки згуртованими діями громади і тотальним суспільним бойкотом.

"Закликаємо українців не купувати московських товарів, не читати, і не розмовляти мовою окупантів, бойкотувати російськомовні програми радіо і телебачення. Закликаємо депутатів місцевих рад - жодної копійки з місцевих бюджетів не може бути виділено на підтримку окупаційної інфраструктури, поширення російськомовної продукції та на підтримку окупаційних культурних центрів і російськомовних навчальних закладів", - закликають в організації.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" закликала українців не розмовляти російською й не купувати товарів РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

248

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути