Ексклюзиви
середа, 08 серпня 2018 09:25

"Свобода" пропонує президенту свій законопроект для нового вітання в ЗСУ

"Свобода" пропонує президенту свій законопроект для нового вітання в ЗСУ
Законопроект "Свободи" пропонує замінити слово "товаришу" на "пане". Фото: tribuna.pl.ua

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" пропонує використати зареєстрований нею проект закону для зміни вітання в українській армії на "Слава Україні! – Героям слава!".

Про це написав лідер політсили Олег Тягнибок у своєму Facebook.

"Радий, що нарешті дійшло. Шкода лише, що доходило довго, як до жирафів. А щоби так само довго ще й законопроект не писали - готовий запропонувати допомогу: свободівський проект закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (щодо порядку виконання військового вітання) №1079 від 27.11.2014.

Не треба вигадувати колесо – проект закону вже 4 роки як написаний і зареєствований. Просто треба взяти, поставити на розгляд і переконати президентову фракцію та її союзників проголосувати. Можете після цього навіть піаритися – ми не образимося. Лише проголосуйте", - закликав Тягнибок.

Він виклав текст законопроекту, який свободівці подали ще у попередньому скликанні. Він передбачає заміну у документах слова "товаришу" на "пане".

"На вітання начальника або старшого за військовим званням "Слава Україні" всі військовослужбовці, що перебувають у строю або поза строєм, відповідають: "Героям слава". Якщо начальник або старший за військовим званням прощається, то на його слова "Слава Україні" військовослужбовці відповідають: "Героям слава".

Якщо командир (начальник) поздоровляє військовослужбовця або дякує йому, то військовослужбовець відповідає командирові (начальникові): "Служу Українському народові". Якщо командир (начальник) поздоровляє військову частину (підрозділ), то вона відповідає: "Героям слава", а якщо командир (начальник) дякує, то військова частина (підрозділ) відповідає: "Служимо Українському народові", - виклав зміни Тягнибок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полторак заінтригував парадом до Дня Незалежності

На параді до Дня Незалежності України військовослужбовці вперше вітатимуться словами "Слава Україні" замість радянського "Здоров'я бажаю". Президент Петро Порошенко доручив розробити законопроект, який замінить військове вітання в ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" пропонує президенту свій законопроект для нового вітання в ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути