середа, 03 липня 2019 15:23

"Свобода" подолає 5% бар'єр завдяки явці виборців – політолог

"Свобода" подолає 5% бар'єр завдяки явці виборців – політолог
Політолог Петро Олещук спрогнозував імовірність Об'єднаних сили націоналістів пройти до Верховної Ради. Фото: 112 канал

Об'єднані сили націоналістів, що йдуть на парламентські вибори у списку "Свободи", подолають 5% виборчий бар'єр завдяки явці своїх виборців.

Про це в інтерв'ю "4 каналу" сказав політолог Петро Олещук.

"На виборах влітку явка буде традиційно низькою. А явка виборців націоналістів буде близькою до 100%, бо вони дуже відповідальні та мобілізовані. Зважаючи на це, "Свобода" справді може подолати 5% бар'єр", – зазначив Олещук.

За словами експерта, на користь "Свободи" зіграє також об'єднання всіх націоналістів в один список.

"Всі звикли, що націоналісти не об'єднуються майже ніколи. Зараз є певна тенденція, яка цю ситуацію перекриває. Вони об'єдналися, внаслідок чого отримали потужний список і потужну першу п'ятірку, де представлені всі відомі діячі націоналістичного руху останніх років – Тягнибок, Білецький, Ярош, Тарасенко, Кошулинський".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нічого нового. Все, як у Порошенка" – Тягнибок про закордонні візити Зеленського

"У переважної більшості політичних сил списки є ситуативними, вибудуваними винятково на нинішньому електоральному моменті, із великою кількістю випадкових людей, чого не можна сказати про "Свободу". У них фактично весь список складається із людей, які пройшли із націоналістами тривалий шлях. Тобто вони не змінювали своїх ідеологічних уподобань, як були українськими націоналістами, так ними і залишаються", – додав Олещук.

Партія ВО "Свобода йде на дострокові парламентські вибори спільно із "Нацкорпусом", "Правим Сектором", "Державницькою Ініціативою Яроша", "Організацією українських націоналістів" та "Конгресом українських націоналістів".

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" подолає 5% бар'єр завдяки явці виборців – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути