четвер, 13 грудня 2012 16:35

"Свобода" отримала свій портфель у керівництві ВР, бо показала свою дієвість - експерт

"Свобода" отримала свій портфель у керівництві ВР, бо показала свою дієвість - експерт
Володимир Цибулько. Фото: telegraf.com.ua

"Свобода", назвавшись спецназом опозиції, показала, що є найдієвішою силою серед трьох опозиційних фракцій.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

Так зокрема, коментуючи розподіл посад в керівництві Верховної Ради, експерт наголосив, що своє місце партія ВО "Свобода" отримала через свою поведінку у перші дні роботи ВР.

"Ситуація в Раді стає досить прогнозованою. "Свобода" показала себе фактично справжнім лідером серед опозиційних фракцій, за що і отримала портфель віце-спікера. І я думаю, що і щодо комітетів, які отримає "Свобода" - це теж будуть цілком життєздатні, важливі комітети", - наголосив він.

Цибулько додав: "Фактично, "Свобода", назвавшись спецназом опозиції, показала, що є найдієвішою силою серед трьох опозиційних фракцій. І якщо влада почала рахуватися зі "Свободою", то, по суті, з іншими опозиційними фракціями рахуватися їй не слід".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибак виконуватиме функцію координатора парламентської більшості - політолог

Політолог також уточнив, що "Свобода" тепер зможе впливати на події у парламенті в межах компетенції віце-спікера: "Там є чіткий розподіл обов'язків і в рамках цих обов'язків голова ВР і його заступники будуть формувати своє поле відповідальності і свої обов'язки".

У свою чергу, коментуючи призначення першим віце-спікером комуніста Ігоря Калетника, Цибулько наголосив, що це питання було вирішено, скоріш за все, разом із обіцянкою КПУ підтримати прем'єр-міністра.

"Комуністи голосуванням по керівництву Верховної Ради, взяли на себе зобов'язання і голосування по прем'єр-міністру. Тобто, якщо питання стосується першого віце-спікера, то цей пакет не може бути лише пакетом самої Ради. У цей пакет, як правило, виходить і портфель виконавчої влади", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Калєтнік не буде ефективним дублером для Рибака, бо сам не має досвіду - експерт

Щодо самої особи Калетника, то, на думку експерта, він намагається цією посадою перестрахуватися в разі імовірної відповідальності за діяльність на посаді голови Державної митної служби України.

"Зрозуміло, що він перестраховується багаторазово. І цей портфель для нього — це механізм перестраховки, аби минуле не наздогнало його так, як наздогнало Юлію Тимошенко", - підкреслив Цибулько.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" отримала свій портфель у керівництві ВР, бо показала свою дієвість - експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути