Ексклюзиви
вівторок, 05 листопада 2013 22:25

"Свобода" несе небезпеку для демократичного майбутнього України - політолог

"Свобода" несе небезпеку для демократичного майбутнього України - політолог
Михайло Погребинський Фото: glavcom.ua

Політолог Михайло Погребинський переконаний, що "Свобода" несе небезпеку для демократичного майбутнього України. Про це він розповів в коментарі Gazeta.ua.

"З цієї ініціативи можна би було зробити потрібні для України висновки. Хоча ідеологію в сьогоднішньому суспільстві просто не можливо. А от пропаганду – можна", - наголосив експерт, коментуючи пропозицію "Свободи" заборонити комуністичну ідеологію.

"А те, що фашисти спробують заборонити комуністів – розглядаю як привід заборонити фашистську загалом людиноненависницьку, радикальну ідеологію. Але я не вбачаю небезпеки в ліворадикальній активності. Вона існує лише з боку праворадикальних угрупувань, в тому числі парламентської сили "Свобода". Це несе небезпеку для демократичного майбутнього України", - додав політолог Михайло Погребинський.

Окрім того, Погребинський наголосив, що "коли "свободівець" Юрій Міхальчишин каже, що "ми не відмовляємось від жодних позицій, які пропагувала УПА, чи ОУН", це означає, що їхню політичну силу треба заборонити, бо вона транслює людиноненависницькі настрої".

"Суспільство не має вакцини, від якої перестануть сприймати комуністів. Люди, особливо в тяжкі економічні часи будуть сприймати популістичну ідеологію, не залежно яка є попередня історія тих позицій", - підкреслив політолог.

"Загалом, це цікава ідея, але треба поглянути на світовий досвід. Європа це давно пройшла, тому не треба вигадувати велосипед", - резюмував політолог Михайло Погребинський.

У понеділок у Верховній Раді лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок та його заступник у фракції Андрій Мохник зареєстрували законопроект про заборону комуністичної ідеології. В свою чергу лідер фракції Партії регіонів вважає таку пропозицію "свободівців" ненормальною.

Нагадаємо, що Тягнибок ще в 2005 році пропонував заборонити існування усіх видів комуністичної ідеології, її пропаганду, розпустити усі організації і партії, які послуговуються цією ідеологією. Усі нардепи-комуністи мали б автоматично втратити свої мандати.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" несе небезпеку для демократичного майбутнього України - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

219

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути