середа, 05 жовтня 2011 17:02

"Свобода" хоче, аби місцеві судді та міліціонери боялись людського гніву

"Свобода" хоче, аби місцеві судді та міліціонери боялись людського гніву

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок заявив, що перші законопроекти, які його фракція просуватиме у наступному парламенті, стосуватимуться укріплення народовладдя в Україні. Зокрема, насамперед націоналісти обіцяють зачепити реформою місцевих суддів та міліціонерів.

Про це Тягнибок заявив у коментарі Gazeta.ua.

За його словами, "Свобода" вже має готовий пакет законопроектів для прийняття у Верховній Раді.

"Зокрема, це наш проект Конституції - наше бачення, як слід змінювати систему виконавчої, законодавчої та судової влади, і якою слід будувати державу в усіх галузях. Перші законопроекти стосуватимуться укріплення народовладдя в Україні. Ми будемо лобіювати цю ініціативу", - запевнив Тягнибок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тягнибок планує прорватись до наступної Ради із півсотнею націоналістів

Говорячи про своє бачення судової реформи, націоналіст відзначив, що "свободівці" виступають за те, що судді місцевих судів повинні не призначатись, а обиратись громадою.

"Громада, крім того, повинна мати право відкликати не лише суддів, а й депутатів і деяких посадових осіб - наприклад, керівника міліції і землевпорядника. Їх призначають за погодженням профільних міністерств, але якщо вони не справляються зі своєю роботою, через створення ініціативної групи та референдум громада зможе їх відкликати", - зауважив лідер "Свободи".

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" хоче, аби місцеві судді та міліціонери боялись людського гніву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути