Ексклюзиви
пʼятниця, 30 листопада 2012 23:39

"Свобода" стимулюватиме повернення українських заробітчан в Україну – Іллєнко

"Свобода" стимулюватиме повернення українських заробітчан в Україну – Іллєнко
Іллєнко переконаний, що більшість українських заробітчан все одно тримають зв'язок із Батьківщиною. Фото: Анатолій БАБАК

"Свобода" стимулюватиме повернення українських заробітчан в Україну – Іллєнко

Одним із головних напрямів у зовнішній політиці України має бути стимулювання повернення українських емігрантів на Батьківщину.

Про це сказав на прес-конференції Андрій Іллєнко, новообраний народний депутат від ВО "Свобода".

"Ми в "Свободі" вважаємо, що це дуже неправильно, коли по суті найкращі, найбільш активні, найбільш підприємливі українці вимушені шукати кращого життя за кордоном, – говорить він. – Ми вважаємо, що вся політика України, зокрема один із головних її напрямків у зовнішній політиці, має бути стимулюванням повернення цих заробітчан в Україну. Звичайно, різними способами. Найперше, це економічними. Зокрема вважати все, що з собою привезуть українські заробітчани – інвестиціями, й не обкладати їх податками".

На думку нардепа, в країні слід приймати різні програми, аби обов'язково "повертати наших людей в Україну".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Основний потік нелегальної міграції в Україну йде через кордон із Росією - "свободівець"

"Це цілком реально, адже більшість українських заробітчан все одно тримають зв'язок із Батьківщиною. У них тут родини, вони сюди пересилають гроші, постійно приїжджають. Тобто сказати, що ці люди повністю відірвані від України – неправильно", – вважає Іллєнко.

Він також переконаний, що це зовсім інша міграція, ніж міграція з країн третього світу.

"Адже міграція, скажімо, з Азії, з Африки, з того ж Кавказу – має на меті повне вкорінення в цю державу. Зокрема приїхати в країну, в яку вони намагаються потрапити, і вже все – зі своєю історичною батьківщиною намагаються розірвати зв'язки, вони вже хочуть залишатися саме на новій території. Українська ж трудова міграція має трохи інший характер. Вона саме пов'язана з тим, що люди їдуть туди заробляти гроші, але їхні родини, їхнє коріння залишається в Україні", – зазначив "свободівець".

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" стимулюватиме повернення українських заробітчан в Україну – Іллєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути