Ексклюзиви
середа, 16 січня 2019 11:38

Свіжа соціологія: Зеленський і Тимошенко лідирують у президентському рейтингу, Порошенко – п'ятий

Свіжа соціологія: Зеленський і Тимошенко лідирують у президентському рейтингу, Порошенко – п'ятий
За Юлію Тимошенко проголосували б 15,5% виборців, за Володимира Зеленського – 11,9%

Головними фаворитами президентської виборчої кампанії залишаються Юлія Тимошенко та Володимир Зеленський.

Про це свідчать дані опитування, проведеного Агенцією суспільно-політичних досліджень і комунікативних стратегій на початку січня цьогоріч.

Згідно з його даними, навіть після отримання томосу про автокефалію для Православної церкви України електоральні позиції чинного президента Петра Порошенка не покращилися – він посідає лише 5 місце у рейтингу ймовірних претендентів на посаду глави держави. За нього готові проголосувати тільки 8,2% тих, хто піде на вибори, тоді як за Юлію Тимошенко – 15,5%, за Володимира Зеленського – 11,9%, за Юрія Бойка – 9,5%, за Анатолія Гриценка – 8,8%.

Крім цього, дослідження засвідчило, що більшість українців оцінює соціально-політичну ситуацію в країні негативно. Якщо у лютому 2018-го 52% громадян вважали її напруженою та складною, то наразі кількість таких оцінок зросла до 61%. Іще майже третина виборців називає ситуацію катастрофічною та вибухонебезпечною.

Переважна більшість українців (69%) зазначають, що курс, яким веде країну чинна влада, неправильний. У лютому 2018-го цей показник становив 64%.

Опитування було проведене методом стандартизованого інтерв'ю 5-12 січня 2019-го в усіх областях України (окрім АР Крим і територій Луганської та Донецької областей, непідконтрольних українській стороні). Вибіркова сукупність – 2011 респондентів. Статистична похибка опитування (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,2%.

Зараз ви читаєте новину «Свіжа соціологія: Зеленський і Тимошенко лідирують у президентському рейтингу, Порошенко – п'ятий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути