пʼятниця, 06 лютого 2009 11:02

Свідок у справі про отруєння Ющенка відмовляється ходити в Генпрокуратуру

Свідок у справі про отруєння Ющенка відмовляється ходити в Генпрокуратуру
Свідок у справі про отруєння кандидата в Президенти України Віктора Ющенка, власник столичного автосалону з продажу автомобілів преміум-класу Томаз Цінцабадзе відмовляється відвідувати Генеральну прокуратуру України для допитів доти, поки йому не повернуть паспорт.

"Хочу передати, що поки не будуть відновлені мої конституційні права (хай повернуть мені мій законно одержаний паспорт громадянина України), я не ходитиму більше на допити. Тим паче, що мені нічого нового повідомити у справі. Крім того, лікарі категорично наполягають на тому, що я потребую невідкладного відпочинку не менше одного місяця для відновлення здоров`я", - заявив Цінцабадзе.

За його словами, слідчі Генпрокуратури вилучили паспорт під час одного з допитів. "Було так. Прийшов на допит, сиджу, як завжди, у слідчого Донського. Раптом він каже: покажи свій паспорт. У цей момент у кабінет заходить ще чоловік. Слідчий передав мій паспорт йому, і той каже мені: пройдемо в іншу кімнату. Заходимо туди, там незнайомець повідомив, що він є кимось на кшталт експерта з СБУ. Мовляв, порушено кримінальну справу стосовно працівника паспортного столу, який, нібито неправильно видавав мені паспорт. Тому ми зараз офіційно вилучимо ваш паспорт, ось для цього тут поняті", - уточнив він.

Цінцабадзе вважає незаконним вилучення документа, що засвідчує його особу і громадянство, оскільки він проживає в Україні з 1983 року. "Навіть якщо хтось колись при видачі паспорта і допустив помилку, то причому тут я? Я проживаю в Україні постійно з 1983 року. Навчався, захищав дисертацію, одружувався, молодша дочка - ровесниця розпаду СРСР. Після розпаду, як всі, хто проживав тоді в Україні, одержав паспорт. Це все надумане... Що мені пояснити своїй неповнолітній дочці, яка в 2004 році під час Майдану разом з мамою ходила по наметах і роздавала людям помаду від обвітрення губ? Вона теж страждає, бачивши мої нескінченні виклики і допити. Я вже не кажу про те, що без паспорта я не можу вирішувати ніяких ділових питань - підписувати контракти, банківські документи, доручення тощо" - пояснив він.

Цінцабадзе проходить свідком у справі про отруєння Ющенка, оскільки був водієм машини, в якій Ющенко разом з Давидом Жванією приїхали на вечерю до першого заступника голови СБУ того часу Володимира Сацюка на дачу.

У листопаді 2008 року Генеральна прокуратура України запрошувала колишнього гравця збірної України з футболу Андрія Гусіна, а також легіонерів італійського футбольного клубу "Мілан" Андрія Шевченка і Каху Каладзе для дачі свідчень у кримінальній справі про отруєння кандидата в Президенти України Ющенка.

Усіх трьох футболістів зв`язують дружні стосунки з Цінцабадзе.

За матеріалами: УНІАН, Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Свідок у справі про отруєння Ющенка відмовляється ходити в Генпрокуратуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути