Ексклюзиви
четвер, 28 липня 2011 06:35

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Свідки у "газовій справі" мають бути допитані повторно - адвокат

Свідки у "газовій справі" мають бути допитані повторно - адвокат

Свідків, яких Печерський суд допитував у справі проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко, доведеться допитувати повторно

Про це в ефірі 5 каналу сказав адвокат екс-прем'єра Микола Сірий, коментуючи допит свідків у "газовій справі", який триває у Печерському суді.

За його словами, озвучені покази свідків підтверджують, що Тимошенко під час перемовин у Москві у 2009 році діяла у відповідності до українського законодавства.

"Ці свідчення допомагають істині. Ці свідчення підтверджують те, про що Юлія Володимирівна говорила з самого початку. Вона говорить про те, що цілком дотримувалась процедури. Вона виконувала всі дії у повній відповідності до Конституції і чинного законодавства", - зазначає адвокат

"Але, я хотів би звернути увагу, що ці покази, і інші, які даються з обіду понеділка, не є легітимними", - додав він.

Як пояснив захисник "з того моменту, як Юлія Володимирівна залишилась без захисників, а вона заявляла, що не здійснює захист сама, не можуть бути проведені жодні процесуальні дії в процесі".

"Відповідно ті показання, які даються, вони не є доказами, і вони не можуть бути покладені в основу судового рішення. Відтак, всіх цих осіб доведеться ще раз допитувати", - заявив він.

Адвокат також переконаний, що суддя Родіон Кірєєв не прийме рішення про не допуск депутатів до зали суду.

"Згідно до кримінально-процесуального кодексу, судові процеси в Україні відкриті. Лише один існує об'єктивний критерій - наповненість цього залу. Звісно, якщо вже зал заповнений, то тоді мають бути обмеження для того щоб були людські умови роботи. Тому не може бути обмеження для народних депутатів. В тому числі за рішенням судді", - уточнив він.

Нагадаємо, що Печерський суд у середу продовжив допит свідків у справі проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко. В той же час, сама екс - прем'єр і далі без захисників. Однак її клопотання про повернення до процесу захисника Сергія Власенка, а також про перенесення процесу на три дні для пошуку нових захисників суддя Родіон Кірєєв відхилив.

Зараз ви читаєте новину «Свідки у "газовій справі" мають бути допитані повторно - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути