неділя, 18 лютого 2018 04:31

Швеція підтримає миротворчу місію ООН на Донбасі

Швеція підтримає миротворчу місію ООН на Донбасі
Швеція також за введення миротворчої місії на Донбасі. Фото: РБК

Офіційний Стокгольм у суботу, 17 лютого, заявив, що Швеція готова надати контингент для участі в миротворчій місії ООН на Донбасі за згоди Росії та Заходу. Про це заявив міністр оборони скандинавської країни Петер Хульквіст на тлі заяв західних посадовців щодо потреби в солдатах з країн, які не є членами НАТО.

"Якщо ми побачимо відповідні умови та можливість користі цієї місії, то ми відкриті до участі в ній", - цитує урядовця агенція новин Reuters.

Швеція, котра не є членом НАТО, названа можливою країною-керівником місії у доповіді, підготованій за дорученням екс-генсека Альянсу Андерса Фог Расмуссена. Документ було представлено на Мюнхенській безпековій конференції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко і Меттіс узгодили постачання до України летального озброєння

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у суботу, 17 лютого, песимістично оцінив перспективи можливого введення миротворчої місії ООН на Донбас. Зрушень щодо цього питання небагато, але важливо продовжувати працювати над цією пропозицією, заявив Столтенберг після зустрічі з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим на полях Мюнхенської конференції з питань безпеки. Він також відзначив, що конфлікт на Донбасі - головна причина погіршення відносин Альянсу та Росії, а також посилення східного флангу країн НАТО. Напередодні під час виступу у Мюнхені український президент Петро Порошенко заявив, що у Москви є шанс - піти на компроміс і погодитися на миротворців ООН на всій території окупованого Донбасу, зокрема й щодо неконтрольованої ділянки українсько-російського державного кордону. За його словами, Москва хоче обмежити присутність місії лише лінією розмежування і наділити її тільки функціями супроводу.

Зараз ви читаєте новину «Швеція підтримає миротворчу місію ООН на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути