четвер, 24 січня 2013 15:50

Швець пояснив, чого УДАР зробив правильно, що подав до суду на Рибака

Швець пояснив, чого УДАР зробив правильно, що подав до суду на Рибака
Фото: www.golos.com.ua

Спікер Володимир Рибак міг не погоджуватися із рішенням щодо голосування за відставку Сергія Арбузова з посади голови НБУ і призначення Ігоря Соркіна на цю посаду, тому позови УДАРу проти спікера є доцільними.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів народний депутат Верховної Ради України від "Батьківщини", колишній голова Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віктор Швець.

"Справа в тому, що позиція і вимога УДАРу обґрунтовані, адже вони вимагають оголосити це протиправним. Значна кількість народних депутатів, які відповідно до Конституції України, закону "Про статус народного депутата України" та закону "Про Регламент Верховної Ради України" зобов'язані персонально голосувати, а таке голосування вони не здійснювали особисто, а за них голосували інші депутати, що є грубим порушенням Конституції та вище перерахованих законів", - зауважив Швець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікар спростував слова депутатки про те, що Тимошенко рекомендували ходити на підборах

Окрім того, на його думку, "з огляду на це, якби наша судова система була незалежна і якби взагалі у нас було правосуддя, то такий позов був би задоволеним". "Але у нас судова система повністю знищена, вона підпорядкована Адміністрації Президента, тому сподіватися на позитивне рішення суду, думаю, не варто. Але наші колеги правильно роблять, бо українське суспільство повинно знати, що намагаються зупинити беззаконня чинною владою", - додав політик.

Швець сказав, що доцільно позиваються лише до спікера: "Рибак підписав відповідний документ, ухвалений ВР, тому правомірно й доцільно. Якби Рибак не підписав це рішення, яке ухвалено Верховною Радою, то він би вчинив би дії, які відповідали би Конституції його повноваженням голови ВР, але він свідомо підписав, знаючи, що голосування було незаконним і протиправним".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Форум у Давосі стане лакмусовим папірцем для Януковича - експерт

Нагадаємо, УДАР вже подав три позови в суд на спікера Володимира Рибака і вимагає визнати протиправними дії спікера під час голосування за відставку Сергія Арбузова з посади голови НБУ і призначення Ігоря Соркіна на цю посаду.

Зараз ви читаєте новину «Швець пояснив, чого УДАР зробив правильно, що подав до суду на Рибака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути