Ексклюзиви
середа, 14 червня 2017 17:51

Суркіси отримали повістку від НАБУ - Охрименко

Суркіси отримали повістку від НАБУ - Охрименко
За словами Олександра Охріменка українські правоохоронні органи вже давно почали розслідування діяльності братів Григорія та Ігоря Суркісів. Фото: Факти - ICTV

Національне антикорупційне бюро України розслідує причетність Григорія і Ігоря Суркісів до виводу значних коштів з державних обленерго.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко, посилаючись на кілька джерел в НАБУ.

"11 листопада брати Суркіси отримали повістку прийти на допит в НАБУ як свідки у справі компанії "Енергомережа". Бюро має інформацію про те, що Григорій і Ігор Суркіси давали вказівки голові правління компанії "Енергомережа" Дмитру Крючкову, який знаходиться в розшуку з літа минулого року. Також, за даними НАБУ, Григорій Суркіс позичив цієї компанії 4,3 млн гривень. За словами джерела, Суркіси вкрай цікаві бюро в рамках розслідування. Детективи вважають, що Суркіси давали вказівки Крючкову, якого НАБУ також підозрюють в розкраданні коштів "Запоріжжяобленерго" (частково належить Суркісам. - Ред.) і ряду промислових підприємств Запорізької області під час підписання договорів про відступлення права вимоги боргу, що дозволяють "Енергомережі" стягувати в свою користь з підприємств заборгованість за поставлену електроенергію", - повідомляє експерт.

За словами Олександра Охріменка, а також ряду пов'язаних з ними політиків і бізнесменів українські правоохоронні органи вже давно почали розслідування діяльності братів Суркісів. "Розслідування у справі про привласнення майна" Запоріжжяобленерго "в особливо великих розмірах детективи НАБУ почали ще на початку 2016 року. За даними ЗМІ, міноритарними акціонерами" Запоріжжяобленерго "є групи, близькі до Григорія та Ігоря Суркісів, Костянтину Григоришину і Ігорю Коломойському. Головою правління АТ "Енергомережа" є Дмитро Крючков, якого учасники ринку неофіційно пов'язують з віце-президентом УЄФА Григорієм Суркісом, представники якого входили до керівних органів компанії "Енергомережа ". За даними нардепа від БПП Сергія Лещенка, призначення в енергокомпаніях, якими керують Суркіси і Крючкови, лобіює нардеп від ББП Ігор Кононенко, давній бізнес-партнер Петра Порошенко", - додав Олександр Охрименко.

Нагадаємо, в "Запоріжжяобленерго" ще з 2015 року триває корпоративний конфлікт, основні учасники якого - міноритарії Костянтин Григоришин і брати Григорій та Ігор Суркіси. Крім того, брати Суркіси подали в суд на Мінфін і НБУ через позов, пов'язаного з "ПриватБанком".

Зараз ви читаєте новину «Суркіси отримали повістку від НАБУ - Охрименко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути