вівторок, 05 вересня 2017 19:30

Супрун обурена "фантазіями" депутатів на тему вагітних школярок

Супрун обурена "фантазіями" депутатів на тему вагітних школярок
У 2016 році жінок, які народили у віці до 18 років було 1,27% від загальної кількості породілей - Уляна Супрун. Фото: Replyua.net

У 2016 році жінок, які народили у віці до 18 років було 1,27% від загальної кількості породілей.

Про це повідомила виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"При розгляді освітньої реформи серед застережень пролунало те, що ніби не можна запроваджувати 12-річну систему освіти, бо 18-річні дівчата виходитимуть зі школи вагітними. Неймовірно! У 21 сторіччі, в європейській країні комусь спадає на думку те, що життя жінки повинно обмежуватися інститутом сім'ї та турботою про дітей", - написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати ухвалили закон "Про освіту"

"Боюся, що люди, які так говорять, навіть не усвідомлюють, що це грубе порушення прав людини. Окрім того, що народні депутати дозволяють собі сексистські вислови під час парламентської сесії, вони ще й не володіють темою про яку говорять та керуються стереотипами чи власними фантазіями", - додала Супрун.

Закон "Про освіту" внесли до Верховної ради влітку. До початку канікул депутати за нього не проголосували. Документ передбачає багато змін для освітян. Серед таких - запровадження 12-річного навчання у вузах, збільшення заробітної плати вчителям до 6,5 тис., оприлюднення офіційних звітів щодо грошових витрат, викладання у вузах українською мовою та створення Агентства забезпечення якості освіти.

Зараз ви читаєте новину «Супрун обурена "фантазіями" депутатів на тему вагітних школярок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути