середа, 04 листопада 2009 18:30

Супрун йде у президенти

Супрун йде у президенти

- Эта хрупкая женщина решила идти в президенты. Впервые за четырнадцать лет истории партии наш не побоялась и не легла под кого-то из других кандидатов, - каже керівник Одеського осередку Народно-Демократичної партії 50-річний Микола Тюхтій про голову партії Людмилу Супрун.

У середу на з"їзді 284 делегати одноголосно висувають її кандидатом у президенти. Потім довго аплодують стоячи. Члени президії дарують їй букет троянд, по черзі тиснуть руку та цілують у щоку.

Супрун виходить до трибуни та виступає годину. Каже, що останні два скликання НДП не потрапляла у парламент, тому зараз вони мають зробити все, щоб пройти до Верховної Ради. Критикує інших кандидатів у президенти - лідера об"єднання "Свобода" Олега Тягнибока та Інну Богословську. Хоча їх прізвищ не називає:

- Маємо не допустити до влади політиків, які пропонують обмежити права людей - повернути у паспорт графу "національність". А інші закликають до державною зради - хочуть, щоб Севастополем спільно управляли Україна та Росія. Нехай запрошують до спільного управління своєю квартирою чи машиною!

Розповідає про свою передвиборчу програму "Новий курс". Каже, що реформує усі галузі: медицину частково зробить безоплатною, а дитсадки та вищу освіту - повністю. Створить державний земельний банк, який контролюватиме продаж землі у приватні руки.

Поки вона говорить партійці схиляють голову на руки та закривають очі. Деякі з них одягли марлеві пов"язки, щоб не заразитися грипом.

- Самі так вирішили, нам ніхто не забороняв приходити без масок, - каже 20-річна Анна Євтушенко, делегат з Білої Церкви на Київщині. - А тепер жалкуємо, бо усі фотографи за нами полюють.

2,5 млн грн для застави, яку до Центрвиборчкому повинен подати кожен кандидат, Супрун внесе з партійних коштів.

- У нас 150 тисяч членів, вони роблять членські внески. Ось звідти і візьмемо кошти, - каже. - Зараз ситуація така, що до другого туру виборів скоріше за все вийдуть Віктор Янукович та Юлія Тимошенко. Ми не будемо спостерігати осторонь. Але кого саме будемо підтримувати, вирішимо пізніше.

Після з"їзду учасників пригощають кавою із термосів, апельсиновим соком, бутербродами із сиром та ковбасою, оливками.

14 жовтня прем"єр призначила Супрун головою Державного агентства з інвестицій та інновацій. Раніше цю посаду займав Віктор Івченко - чоловік глави Секретаріату президента Віри Ульянченко.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Супрун йде у президенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути