вівторок, 23 жовтня 2012 01:15

Сумській області властива підвищена нелюбов до "донбасівців" - експерт

Сумській області властива підвищена нелюбов до "донбасівців" - експерт
"Регіонали" в обалсті візьмуть не більше одного мандата - політолог. Фото: ukranews.com

Сумської області властива підвищена нелюбов до "донбасівцям", тому "регіонали" більше одного мандата не наберуть.

Про це у коментарі розповів представник Спілки молодих політологів Микола Черниш.

"Для області характерна загальна слабкість опозиції при відсутності підтримки у Партії регіонів. Тільки в одному окрузі перемога кандидата від "регіоналів" виглядає більш-менш гарантованою", - пояснив він.

Експерт додав, що великий адміністративний ресурс сконцентрований у губернатора Юрія Чмиря. "Без реальної підтримки виборцями, його вплив мінімізується", - наголосив він.

"Плюс, Сумщині притаманна підвищена нелюбов до "донбасівців". Представники Донбасу часто обіймали керівні посади в регіоні, але їхні менеджерські здібності мають дурну славу серед людей. Тому якщо не буде наглої фальсифікації "регіони" більше одного мандата не отримають. Інша справа, що й опозиція більше не набере", - підкеслив Черниш.

По 157-му округу найбільші шанси, на думку експерта, у самовисуванця Анатолія Єпіфанова, кандидата від "Батьківщини" Олега Медуниці та представника ПР секретар Сумської міськради Олексія Мовчана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проблема Партії регіонів на Миколаївщині в перегинах на місцях - журналіст

По 158-му окрузі основна боротьба, за словами Черниша, буде між само висуванцем Олександром Волковим та представником КПУ Андрієм Друженком. Натомість на 159-му окрузі лідером перегонів на цей час є нардеп-"регіонал" Андрій Деркач.

На 160-му окрузі помітними є самовисуванець Інна Білоус та представник КПУ Ольга Гінзбург. Нещодавно "Батьківщина" зняла свого кандидата Юрія Сербіна, який також мав непогані шанси на перемогу. Натомість на 161-му окрузі варто відзначити,Ю на думку експерта, брата екс-президента Петра Ющенка. Також там непогані шанси мають представник "Батьківщини" Володимир Шульга та Олександр Саєнко від ПР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Запорізькій області інтриг немає - однозначними фаворитами є кандидати від ПР" - експерт

На останньому, 162-му окрузі можна відзначити кампанію кандидата від "України-вперед!" Юрія Бова та  Володимира Даниленка від КПУ.

Зараз ви читаєте новину «Сумській області властива підвищена нелюбов до "донбасівців" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути