середа, 27 лютого 2013 16:40

Сумська міськрада погодила знесення у місті двох пам'ятників Леніну

Сумська міськрада погодила знесення у місті двох пам'ятників Леніну
За пропозицію мера Сум проголосували 43 із 75 депутатів міськради. Фото: glagol.in.ua

Сумська міська рада на сесії 27 лютого більшістю голосів підтримала пропозицію мера про знесення двох пам'ятників Леніну.

За даними видання, міський голова Геннадій Мінаєв звернувся до депутатів із проханням висловити ставлення до його ініціативи, згідно з якою пам'ятник Леніну біля БК "Хімік" має бути зруйнований і замінений пам'ятником відомому сумському промисловцеві Олександру Кравченку. А пам'ятник Леніну в районі Дуровщина повинен бути переплавлений у пам'ятник засновнику Сум Герасима Кондратьєву, на честь якого має бути перейменована і нинішня вул. Кірова.

За пропозицію мера проголосували 43 із 75 депутатів міськради. Проте міський голова Сум за підсумками голосування сказав, що поки утримається від активних дій, до яких би приступив, якби його підтримали дві третини депутатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свободівці" розтрощили в Охтирці пам'ятник Леніну

Нагадаємо, 15 лютого представники ВО "Свобода" на чолі з народним депутатом Ігорем Мірошниченком демонтували пам'ятник Леніну в Охтирці (Сумська область).

16 лютого сумська міліція почала кримінальне провадження за фактом знесення пам'ятника Леніну в Охтирці представниками "Свободи". Відкрито кримінальну провадження згідно зі ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Також у ніч із 23 на 24 лютого невідомі обезголовили пам'ятник Леніну і Надії Крупській у с. Жовтневе (Решетилівський район, Полтавська область). У міліції повідомили, що за цим фактом відкрито кримінальне провадження, деталі події з'ясовуються.

Зараз ви читаєте новину «Сумська міськрада погодила знесення у місті двох пам'ятників Леніну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути