середа, 11 липня 2012 16:40

Шуфрич у Вінниці згадав, як гасив пожежу з Ющенком

Шуфрич у Вінниці згадав, як гасив пожежу з Ющенком
Нестор Шуфрич розповів, за що його звільнив Ющенко. Фото: gazeta.ua

11 липня у Вінниці заступник секретаря РНБО Нестор Шуфрич згадав час, коли він працював Міністром з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Моє політичне завдання — не допустити до влади Яценюка" — Шуфрич

"Тоді гасили лісову пожежу у Херсонській області. Вже вогонь локалізували, аж тут виявилось, що посеред лісу знаходиться підрозділ протиповітряної оборони. Тоді міністром оборони був Анатолій Гриценко. Ми нормально спілкувались. Толя подзвонив, сказав, що не зможе вивезти ракети, бо у нього немає тягачів. Уявляєте, що могло б статися, якби вибухнули ракети? Але все владналось. Ми врятували цю частину. Постраждала тільки метеостанція. Після цього цирку приїжджає президент Ющенко. Коли летимо над лісом, він бачить недогорілі дільниці, питає, чому не погасили", - розповів він.

За словами Шуфрича, такі вогнища вже не потрібно гасити, вони самі догоряють.

"Ющенка попередили, що машина заглохне, а потім може взірватись. Але ми поїхали. "Чому машина стоїть",- питає потім. - "Розріджене повітря, не витримує техніка". - "Чому її поливають?" - "Бо вона може вибухнути, Вас же попереджали". Потім ми її штовхали, поки вона в сосну не вперлась", - зітхнув Шуфрич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шуфрич пояснив, що Партію регіонів не треба любити, як дівчину

Також він зазначив, що ніколи б не віддав наказу прапорщику, який краще нього розбирається у гасінні пожежі.

"Кожен має вирішувати питання в міру своєї компетенції. Я підготував доклад по оптимізації роботи пожежників. Вивчив досвід інших країн, запросив спеціалістів. Як дурак, прийшов з ним, а Ющенко став мене розпікати за погану роботу. Я йому: "Чого Ви тикаєте? Я з Вами бджіл не розводив". Ющенко зразу: "Звільнити". Отак. Навіть Володимир Кличко, мій гарний друг, відмовився брати "Героя України" з рук Ющенка. Казав: "Ми весь світ закликали підтримати Майдан, а з нього пшик вийшов". Руслана з Вакарчуком теж принципово свої мандати здали", - підсумував.

Зараз ви читаєте новину «Шуфрич у Вінниці згадав, як гасив пожежу з Ющенком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути