понеділок, 28 липня 2008 11:53

Шуфрич обіцяв виконати прохання Тимошенко

Член фракції Партії регіонів Нестор Шуфрич заявляє про готовність прийти на позачергове засідання Верховної Ради для ухвалення змін у держбюджет-2008 для виділення коштів потерпілим внаслідок стихійних подій у західних областях України.

Екс-міністр з надзвичайних ситуацій порекомендував владі з тих грошей, що залишилися в резервному фонді, негайно виділити адресну допомогу з розрахунку на кожне постраждале домогосподарство з наступними доплатами після встановлення реальних збитків.

"Досвід минулого року показав, що люди, одержавши саме грошову компенсацію від держави, найефективніше її використовують для відновлення свого житла, загубленого майна і господарства", - пояснив Шуфрич.

"При цьому невід"ємною задачею влади є проведення заходів щодо стримування росту цін на будматеріали, предмети першої необхідності і продукти харчування", - додав він.

Як відомо, рік тому внаслідок буревію в Україні постраждали чотири області – Рівненська, Житомирська, Київська і найбільше – Волинська. У той час міністром з надзвичайних ситуацій був Нестор Шуфрич.

Також владі, продовжив депутат, необхідно максимально відповідально й ефективно використовувати бюджетні кошти на відновлення знищеної інфраструктури, у першу чергу транспортної, енерго- і водопостачання.

"Це фінансування з перших же днів має бути сконцентроване і забезпечене - навіть за рахунок фінансування інших регіонів до ухвалення зміни в державний бюджет", - зазначив Шуфрич.

"Зі свого боку, я, як народний депутат України і член бюджетного комітету, готовий прийти на позачергове засідання парламенту для того, щоб проголосувати за зміни в бюджет у частині виділення грошей для потерпілих від стихії", - додав він.

Як відомо, прем"єр-міністр Юлія Тимошенко звернулася з проханням скликати у вівторок-середу позачергове засідання парламенту для розгляду питання внесення змін у держбюджет для виділення коштів на ліквідацію наслідків стихійного лиха в західних областях країни, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Шуфрич обіцяв виконати прохання Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути