вівторок, 13 липня 2010 18:37

Шуфрич натякнув, що Янукович може і не мріяти про повноваження Кучми

Шуфрич натякнув, що Янукович може і не мріяти про повноваження Кучми

Заступник секретаря РНБО України Нестор Шуфрич вважає нереальною зміну парламентом Конституції, яка поверне Януковичу повноваження Леоніда Кучми.

Про це депутат заявив в інтерв`ю "Українській правді".

"Я зараз говорю як політик з невеликим, але все-таки якимсь стажем - так от, у парламенті ніколи не пройде жодна норма, яка вплине на закон N2222, яким були введені в дію зміни Конституції", - сказав Нестор Шуфрич.

За його словами, ніколи парламент сам собі не уріже повноваження.

"Тим паче, коли там є такі найдосвідченіші гравці, як Симоненко, Литвин та інші", - додав він.

"Я думаю, що цей план нереальний. І те, що Льовочкін намагається нав`язати Віктору Федоровичу цю політику, матиме дуже негативні наслідки як для всієї нашої партії, так і особисто для Льовочкіна".

В той же час, Шуфрич зазначив, що де- факто Янукович сьогодні має більше можливостей ніж Кучма, оскільки парламентська більшість знаходиться під його контролем.

На питання: "Чи можливий сценарій, що посилення повноважень президента спробують провести через парламент, а як стимул для депутатів дадуть їм три роки додаткових повноважень?", заступник секретаря РНБО відповів так: "Виключено. Депутати - не мазохісти. Це нереально, бо всі основні гравці розуміють ціну такого рішення і ніколи на це не підуть. У нас будь-який політик бачить себе не на два-три роки вперед, а набагато більше. Він хоче бути в парламенті і приймати рішення".

Раніше лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що його політична сила виступає за зміну Конституції на референдумі.

Зараз ви читаєте новину «Шуфрич натякнув, що Янукович може і не мріяти про повноваження Кучми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути