Ексклюзиви
пʼятниця, 23 червня 2017 13:40

Шуфрич і Рудьковський воюють за $100 млн

Журналістське розслідування, проведене сайтом "Голос" відкриває завісу таємниці над однією з найбільших корпоративних воєн, що ведуться сьогодні.

Йдеться про розподіл прибутку компанії "Нафтогазвидобування", якою раніше володіли 50/50 Нестор Шуфрич і Микола Рудьковський.

Однак колишній топ-менеджер компанії Олег Семінський, який був викрадений невідомими в 2012 році і звільнений лише три роки по тому, 12 червня дав інтерв'ю, виданню "Українська правда". У ньому він часто повторював думку про розподіл часток акцій в остаточному варіанті до продажу їх компанії ДТЕК: 60% - у Шуфрича, 30% - у Рудьковського, 10% - у самого Семінського. Цікаво, що юридичних підтверджень такої розстановки у нього немає. І тим не менше пізніше він додав, що коли частка Шуфрича збільшилася до 60%, в неї увійшла частка Медведчука.

Для того, щоб розібратися в цьому питанні, журналісти "Голосу" звернулися до прес-служби Медведчука і Шуфрича. У Медведчука відповіли, що "Віктор Медведчук ні до згаданих 60% "Нафтогазвидобування", в т.зв. "долі", нібито пов'язаної з Нестором Шуфричем, ні до 5%, які приписуються Медведчуку, ніякого відношення не має. Відповідно, маренням або свідомою брехнею є і ствердження Семінського".

Прес-служба Шуфрича замість відповіді політика, якому прямував запит, прислала пояснення Олега Семінського, який заявив, що журналісти УП його "неправильно зрозуміли", і "відповідаючи на їхні прямі питання, я ні разу не згадав, і не говорив про участь в компанії "Нафтогазвидобування" Медведчука. Стверджую, що на момент створення компанії і до моменту мого викрадення, його там не було".

  Відповідь прес-служби Нестора Шуфрича на запит Олега Семінського
Відповідь прес-служби Нестора Шуфрича на запит Олега Семінського

"Можна припустити, що вся ця боротьба із залученням топ-політиків спрямована тільки на те, щоб змусити "посунутися по грошах" Рудьковського. Причина, хоч і банальна, але ніяк не незначна. По суті, вся справа просто в тому, що в 2015 році Генеральна прокуратура заблокувала майно і банківські рахунки "Нафтогазвидобування" і зараз ці кошти, в тому числі і прибуток, може бути розблоковано і розподілено між акціонерами в пропорціях, що відповідають їх частці в статутному фонді на той момент. Різниця між схемою 50/50 і 60/30/10 оцінються в 100 мільйонів доларів, які на даний момент заблоковані на рахунках підприємства і в разі підтвердження схеми 60/30/10 дістануться Шуфричу", - роблять висновок журналісти "Голосу".

Зараз ви читаєте новину «Шуфрич і Рудьковський воюють за $100 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути