пʼятниця, 27 квітня 2012 16:54

Судмедексперт каже, що синці на тілі Тимошенко з'явились вже після її транспортування в лікарню

Судмедексперт каже, що синці на тілі Тимошенко з'явились вже після її транспортування в лікарню
Фото: Gazeta.ua

Синці, зафіксовані співробітниками медичної частини Качанівської колонії на тілі екс-прем'єра України Юлії Тимошенко не могли виникнути при її транспортуванні в лікарню "Укрзалізниці" 20 квітня, йдеться в акті медичного огляду, зробленого на основі медичної документації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прихильникам Тимошенко під АП дорогу перекрив мітинг проти пропаганди гомосексуалізму

"Експерти визнали синці на передпліччі і в клубовій області передньої частини живота справа. Що цікаво, синці за їх кольором визначені експертами, і я з ними згоден, строком виникнення 1-2 діб. З урахуванням того, що ці зміни були зафіксовані 24 квітня, виходить, що ушкодження, зафіксовані в акті судово-медичного огляду, не могли виникнути 20 числа за тих обставин, на які вказує Юлія Володимирівна ", - сказав на брифінгу в Качанівській колонії завкафедри судово-медичної експертизи Харківської медичної академії післядипломної освіти, судовий експерт Олександр Гуров, аналізуючи акт медичного огляду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Портніков показав фото Тимошенко із синцями на животі та руках

Він зазначив також, що в судовій медицині не існує такого виду експертизи як експертиза по фотографіям. "У нашій спеціальності не існує такого об'єкта дослідження як фотографія. Тобто по фотографії висновки судових медичних експертів не робляться. Цінність експертних висновків по фотографіям нульова", - заявив учений.

Гуров зазначив також, що фотографії синців на тілі Тимошенко, оприлюднені в п'ятницю, зроблені без дотримання вимог, що пред'являються до судово-медичної фотографії, зокрема, про наявність масштабу в кадрі, а також умови і вуглі освітлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо ви підпишете угоду про Асоціацію, ми відпустимо Тимошенко" - Хорошковський

Акт медичного огляду було зроблено на основі медичної документації 26 квітня. У його основі - акт відвідування Тимошенко медпрацівниками Качанівської колонії 24 квітня. Акт підписаний начальником медчастини колонії, черговим лікарем і черговою медсестрою.

Зараз ви читаєте новину «Судмедексперт каже, що синці на тілі Тимошенко з'явились вже після її транспортування в лікарню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути