середа, 17 липня 2013 19:28

"Суддя, пам'ятай, Янукович – не вічний" - "свободівці" змушували суд швидше "посадити" Пилипишина
20

Фото: Фото: Сергій Старостенко

- Віктор Пилипишин - один з основних хабарників, один з основних крадіїв державного майна взагалі у Києві, - каже "свободівець" Юрій Левченко біля Голосіївського районного суду у Киві у середу, 17 липня.

Там з хвилини на хвилину має розпочатися засідання щодо справи екс-голови Шевченківської райдержадміністрації Віктора Пилипишина. Його звинувачують у розкраданні майна. Суд по цій справі продовжується вже близько року. У "Свободі" переконані – суддя спеціально затягує розгляд справи.

Під судом збирається близько 30 людей. Дехто у вишиванках. У руках тримають прапори "Свободи" та державні стяги. Купками стоять під деревами, або сидять на парапеті. Повідомлення про початок суду ще немає. Суддя, який керує цієї справою, пробігає повз людей за 5 хвилин засідання, та зникає за дверима суду. На вході - троє правоохоронців. Вони всіх перепиняють. На засідання не пускають.

- Той факт, що він сфальсифікував результати виборів – ще додає нам завзяття і ми намагаємося ці акції робити більш значущими, щоби люди бачили, що хоч щось у цьому напрямку робиться, - каже далі Левченко. Саме він був головним опонентом Пилипишина на парламентських виборах у 2012 роі. Йшли по скандальному окрузі 223 у Києві, результати голосування на якому так і не було оголошено. - .Взагалі те, що з цими фальсифікаціями нічого ніхто не робить, а люди вимагають якоїсь справедливості, то хоча б ця справа є альтернативою: хоч його не саджають по фальсифікаціям, то принаймні нехай посадять по розкраданню майна.

Сам Пилипишин на суд не з'являється. Раніше приходив на засіданн вчасно. Та на попередньому засідання суддя ухвалив рішення щодо зняття щодо нього підписки про невиїзд під заставу у 280 тисяч гривень.

Тим часом люди, що прийшли під райсуд, підіймаються з місць та стають у коло. До них підходить Левченко і у мегафон говорить:

Ми бачимо, що суддя у змові з Пилипишин. Це підтверджує кілька фактів. Так на минулому засіданні було прийнято кілька рішень, замінена підписка про невиїзд на заставу – 280 тисяч гривень. По суті, дали йому втекти без проблем від слідства. Не виключено, що Піля вже закордоном,

Пилипишина на нари! – скандують люди, розмахуючи прапорами. – Суддя. Пам'ятай, Янукович – не вічний!

За хвилину затихають.

Хлопці щойно помітили праву руку Пилипишина – Михайла Наконечного, який керував його бандитами на окрузі. Очевидно, щось планується. Вони намагаються це сховати від публічного ока. Суд цей приховується. – продовжує "свободівець".

- Банду геть!, - далі з півхвилини кричать присутні. – Суддя, суди по закону!

З вікон навколишніх будинків визирає кілька людей, дивляться за тим, що відбувається біля суду. У цей час засідання розпочалося. Однак незавдого до цього замінили головуючого суддю у справі.

Давайте нагадаємо цим людям, що на них чекає, - каже далі у мегафон Левченко. – Ре-во-лю-ці-я. - Присутні радісно підхоплюють

Збоку від мітингувальників стоять два правоохоронці. Ще кілька людей у формі, час від часу заходять і виходять із приміщення суду. Поодаль на дорозі припаркований автобус із "беркутівцями". Трохи далі – автозак.

- Я думаю, тут суто питання фінансової стимуляції нашої Феміди і більше нічого. Ми бачимо що відбувається. Суд затягується. Потім суд переноситься. Думаю, це пан Пилипишин, використовуючи свої фінансові можливості, намагається домовитися із нашою Фемідою, - резюмує врешті Левченко.

Зараз ви читаєте новину «"Суддя, пам'ятай, Янукович – не вічний" - "свободівці" змушували суд швидше "посадити" Пилипишина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути