Ексклюзиви
середа, 19 квітня 2006 18:39

Суд задовольнив Богословську частково

Вищий адміністративний суд зобов"язав ЦВК надати партії "Віче" інформацію про протоколи дільничних окружних комісій, де проводився перерахунок голосів, а також тих, на яких вибори були визнані недійсними. Таке визначення зачитав сьогодні головуючий на суді Олександр Пасенюк.

Таким чином, суд частково задовольнив клопотання лідера "Віче" Інни Богословською. Вона просила зобов"язати ЦВК забезпечити сторону позивача протоколами рішень і актів про перерахунок голосів, а також всіма документами по тих ділянках, де вибори були визнані недійсними.

Водночас, лідер блоку "Народна опозиція" Наталія Вітренко звинуватила ЦВК в шахрайстві у зв"язку з не наданням доказів.

-Ми всі звертатимемося в Генеральну прокуратуру України, щоб вона порушила кримінальну справу в адресу ЦВК. Ми звинувачуємо вас (членів ЦВК - "ГПУ") як державна установа в шахрайстві, - сказала Вітренко.

В свою чергу, представник ЦВК Марина Ставнійчук сказала: "Немає тут ніякого шахрайства... Давайте повернемо процес з політичного в юридичне русло".

Наразі позивач в особі представника блоку Кармазіна Андрій Стебльовський дає пояснення про третю частину позовних вимог, що стосуються фальсифікації виборів і масових порушень законодавства під час встановлення результатів виборів.

Зокрема, представник блоку Кармазіна сказав, що "у ЦВК не було повної і достовірної інформації про дійсне волевиявлення народу". Також він навів ряд прикладів про порушення в Криму, Волинській, Дніпропетровській і Донецькій областях. Серед них, за його словами, відсутність підписів членів комісій в протоколах, а також факти умисної зміни списків виборців, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Суд задовольнив Богословську частково». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути