вівторок, 21 серпня 2012 13:27

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Суд зачекає з вироком у справі Тимошенко до вересня - Власенко

Суд зачекає з вироком у справі Тимошенко до вересня - Власенко
Сергій Власенко каже, що судді навіть не попередили, коли буде рішення по Тимошенко. Фото: liga.net

Захисник екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Сергій Власенко прогнозує, що Вищий спецсуд оголосить рішення по касації захисту Тимошенко за вирок по "газовій справі" на початку вересня.

"100% це буде після 28 серпня. Я б прогнозував десь орієнтовно 10-13 вересня", - сказав Власенко журналістам у вівторок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У суді прокурор обмовилась і назвала Тимошенко президентом

Він підкреслив, що робить такі прогнози у зв'язку з тим, що 28 серпня Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ повинен) розглянути скаргу Тимошенко. На переконання захисника, те, що суд не повідомив, коли саме буде оприлюднено рішення "свідчить про те, що влада збирається маніпулювати датою рішення".

Власенко, пославшись в тому числі і на свій досвід, особливо відзначив, що судді касаційної інстанції ніколи не видаляються до нарадчої кімнати, не повідомивши про дату і час оголошення рішення "хоча б приблизно".

В даному випадку, за його словами, суду необхідно як мінімум проінформувати учасників процесу про час оголошення рішення. При цьому, якщо це буде зроблено поштою, на це також потрібно декілька днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокурор пригадала Тимошенко, як вона ображала суддю та державне обвинувачення

Коментуючи виступ державного обвинувача Оксани Дрогобицької, Власенко висловив думку про те, що "прокурор готова була розповідати про все, що завгодно", однак при цьому не посилатися на юридичні норми. "Ми сьогодні почули 2-годинний політичний спіч від прокурора", - зазначив він.

Власенко також проіронізував над застереженням Дрогобицької, в якій та назвала Тимошенко президентом, і додав, що в цій частині він згоден з держобвинуваченням.

Зараз ви читаєте новину «Суд зачекає з вироком у справі Тимошенко до вересня - Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути