понеділок, 25 березня 2019 14:54

Суд вирішить долю 228-мільйонної премії Коболєва

Суд вирішить долю 228-мільйонної премії Коболєва
Андрію Коболєву продовжили контракт на рік. Фото: censor.net.ua

Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження щодо виплати премії голові правління Нафтогазу Андрію Коболєву.

Підготовче засідання призначили на 13 травня, інформує прес-служба суду.

Справу відкрили за позовом НАК "Нафтогаз України" до Державної аудиторської служби. Позивач просить суд визнати протиправною та скасувати вимогу ДАСУ, у якій йдеться про те, що Коболєву виплатили премії на понад 228 млн грн на порушення постанови Кабміну "Про умови і розміри оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, та об'єднань державних підприємств".

У вимозі також ідеться про те, що під час проведення ревізії фінансово-господарської діяльності Нафтогазу було без підстав списано дебіторську заборгованість ПАТ "Газпром" на суму понад 11 млн грн, чим заподіяно збитків на зазначену суму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коболєв професіонал. Але не рахується з думкою суспільства"

22 березня 2019 року завершується контракт з головою правління Нафтогазу Андрієм Коболєвим, за яким його місячний оклад становить 2,08 млн грн.

Наглядова рада Нафтогазу рекомендувала Кабміну повторно призначити Коболєва головою правління компанії, установивши інші умови оплати. У свою чергу Кабмін оголосив конкурс на посаду голови правління НАК.

20 березня Володимир Гройсман повідомив, що Кабінет міністрів на рік продовжить контракт із правлінням Нафтогазу на нових умовах. А конкурс перенесли на березень 2020 року.

У 2018 році Коболєву заплатили $7,9 млн премії за перемогу Нафтогазу над російським Газпромом у Стокгольмському арбітражному суді (росіяни мають сплатити Україні штраф у $4,6 млрд. — ГПУ).

Зараз ви читаєте новину «Суд вирішить долю 228-мільйонної премії Коболєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути