понеділок, 13 вересня 2010 16:59

Суд виправдав екс-соратника Хорошковського

Суд виправдав екс-соратника Хорошковського

Суд скасував постанову Генпрокуратури про порушення кримінальної справи проти екс-глави Укравтодору Вадима Гуржоса.

Відповідна постанова Печерського райсуду Києва, якою була задоволена скарга Гуржоса, є у розпорядженні "Української правди".

Як зазначається у документі, щодо екс-глави Укравтодора 28 квітня 2010 була порушена справа про перевищення влади та службових повноважень.

На думку обвинувачення Гуржос порушив низку законів при підписанні наказів Укравтодору щодо відчуження майна дочірніх підприємств ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги України" - колишніх державних підприємств, майно яких було передано до статутного фонду ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги України".

Водночас, заслухавши сторони і дослідивши письмові докази, суд дійшов висновку про відсутність в матеріалах достатніх даних, які б вказували на наявність в діях Гуржоса об"єктивних ознак злочинів.

Таким чином, суд вирішив, що відсутні передбачені законом приводи і підстави до порушення даної справи, у зв"язку з чим постанова про її порушення підлягає скасуванню.

Як відомо, на вибори до Верховної Ради 2002 року Гуржос йшов 7-м номером у списку блоку "Команда озимого покоління", який очолював теперішній глава СБУ Валерій Хорошковський.

Зараз ви читаєте новину «Суд виправдав екс-соратника Хорошковського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути