пʼятниця, 17 січня 2014 12:04

Суд відмовився повертати захоплене майно "Батьківщини"

Суд відмовився повертати захоплене майно "Батьківщини"
Фото: daily.lviv.ua

Печерський райсуд Києва відмовив у задоволенні позову партії "Батьківщина" до Головного слідчого управління Генпрокуратури про повернення вилученого майна під час обшуку офісу політичної сили 9 грудня 2013 року.

Про це йдеться у заяві партії, яку оприлюднила прес-служба політсили.

Партійці зазначають, що в ході засідання суду представник партії "Батьківщина" Микола Павленко наполягав на задоволенні клопотання про повернення вилученого майна.

За його словами, під час обшуку слідчі та "люди в чорному" вилучили навіть вогнегасники та багато інших речей, які не мали жодного стосунку до постанови на обшук.

Адвокати "Батьківщини" також просили суддю додати до матеріалів справи відео захоплення офісу та вилучення серверів. У заяві партії вказано, що суддя відмовилася це зробити і навіть не захотіла переглянути відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Батьківщині" повідомили, що в Партії регіонів відбувся бунт

"У задоволенні позову було відмовлено. На сьогоднішньому засіданні Москаленко зачитала лише результативну частину рішення суду. Як пояснила після засідання суду адвокат Ірина Кацика, партія "Батьківщина" не зможе повернути вилучені спецслужбами сервери", - йдеться у повідомленні "Батьківщини".

За словами адвоката Ірини Кацика ухвала "не підлягає оскарженню і є остаточною".

"Повний текст постанови буде оголошено аж 22 січня. Сьогодні ми не чули мотивувальну частину, тому я не можу сказати за яких причин і обставин було прийняте таке рішення, оскільки всі необхідні документи, висновки спеціалістів захистом були надані. В той же час слідчий навіть не надав усіх додатків протоколів обшуку і вони були складані заднім числом уже безпосередньо після захоплення приміщення та вилучення майна "Батьківщини"", - сказала вона.

Зараз ви читаєте новину «Суд відмовився повертати захоплене майно "Батьківщини" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути