понеділок, 11 березня 2019 13:08

Суд узявся за справу Авакова

Суд узявся за справу Авакова
Арсена Авакова хочуть звільнити з посади міністра через суд. Фото: УНІАН

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо його звільнення. Про це повідомили у суді.

Суд розглядитиме адміністративну справу за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Згідно з даними реєстру, 5 березня позов до суду подала Олена Халагєра. Людина з таким іменем є співвласником (50%) адвокатського об'єднання "Айлекс", пише "Українська правда"

Позивач просить суд визнати протиправними дії Авакова, а саме порушення положень закону "Про Кабінет Міністрів України", що стосуються вимог до членів уряду.

Позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність прем`єр-міністра щодо нездійснення контролю за діяльністю очільника МВС, не скерування до ВРУ подання про звільнення міністра Авакова, а також просить суд зобов'язати очільника Кабміну внести до парламенту відповідне подання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков не хоче переобрання Порошенка

Президент Петро Порошенко готує заміну міністру внутрішніх справ Арсену Авакову. Керівником МВС може стати голова Київської облдержадміністрації Олександр Терещук. Про це у відеоблозі заявляв народний депутат Сергій Лещенко.

Зараз ви читаєте новину «Суд узявся за справу Авакова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути