Ексклюзиви
вівторок, 26 листопада 2013 16:09

Суд підтвердив Миколі Катеринчуку, що розпорядження Азарова про призупинення євроінтеграції – "фільчина грамота"

 

"Окружний адміністративний суд міста Києва сьогодні виніс рішення, в якому вказав, що ухвалене Кабміном Азарова розпорядження про призупинення євроінтеграції – це "фільчина грамота". Воно є нікчемним з правової точки зору і не має жодних правових наслідків для Президента України. Суд вказав, що Віктор Янукович має усі законі підстави підписати Угоду про асоціацію і йому нікого про це не потрібно запитувати і ніхто не може на нього вплинути у цьому питанні. Усе залежить виключно від нього", - про це повідомив сьогодні під стінами суду лідер Європейської партії України, народний депутат Микола Катеринчук.
"Разом з активістами партії ми сьогодні знову прийшли під стіни суду аби продовжувати пікетування, яке ми розпочали вчора, та отримати відповідну ухвалу. І вже по обід суддя Санін Богдан поставив підпис під документом, який по своїй суті означає судове забезпечення правомірності дій Президента України на Вільнюському саміті. Повторююсь, що сумнозвісне рішення Азарова ніяким чином не перешкоджає Віктору Януковичу підписати Угоду про асоціацію. Це сьогодні підтверджено в судовому порядку", - наголосив Микола Катеринчук.
Він також повідомив, що Окружний адміністративний суд своєю ухвалою відмовив в забезпеченні позову Європейської партії України та призначив попереднє слухання у справі на 10 грудня. "Суд фактично підтвердив незаконність розпорядження Кабінету  Міністрів  України від 21 листопада 2013 року №  905-р "Питання укладання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їх державами — членами, з іншої сторони", яким серед іншого передбачено "призупинити процес підготовки до укладання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом". І отриманий нами документ є тому підтвердженням", - додав політик.

 

Зараз ви читаєте новину «Суд підтвердив Миколі Катеринчуку, що розпорядження Азарова про призупинення євроінтеграції – "фільчина грамота"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути