четвер, 19 квітня 2018 14:15

Суд оштрафував депутатку на 25 тисяч за хабар-авто

Суд оштрафував депутатку на 25 тисяч за хабар-авто
Ірпінський міський суд присудив 25,5 тис грн. штрафу депутатці Гостомельської селищної ради, директору Культурно-оздоровчого комплексу Наталії Черінській за хабар від підприємця. Фото: irpin.online

Ірпінський міський суд присудив 25,5 тис грн. штрафу депутатці Гостомельської селищної ради, директору Культурно-оздоровчого комплексу Наталії Черінській за хабар від підприємця.

Про це повідомляє "Громада Приірпіння"

Депутка вимагала від підприємця хабар за сприяння у прийнятті головою та членами виконкому селищної ради позитивного рішення про надання дозволу на розміщення двох МАФів з продажу хлібо-булочних виробів на території міста.

У кінці 2017-го Черінську затримали після одержання другої частини неправомірної вигоди у вигляді автомобіля Volkswagen Sharan та 5 тис грн.

Перша частина хабара складала $2 тис та була одержана раніше.

Черінська повністю визнала свою вину.

Суддя Віталій Кафтанов затвердив угоду про визнання винуватості та призначив покарання у вигляді штрафу.

При цьому суд врахував не лише визнання депутаткою вини, а й відсутність обтяжуючих обставин та наявність пом'якшуючих, серед яких щире каяття, наявність двох неповнолітніх дітей, а також те, що злочин був вчинений обвинуваченою вперше.

Також суддя зняв арешт з майна Черінської, повернення їй закордонного паспорту, прикрас з "жовтого металу", грошей та телефону Айфон 7+.

Кошти, які були вручені як хабар, Кафтанов постановив повернути СБУ, а хабар у вигляді автівки, вартість якої біля 100 тис грн., повернути підприємцю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Порошенка хочуть узаконити корупцію

Суддя Дніпропетровського районного суду Сергій Ребров призначив двом депутатам Підгородненської міської ради Сергію Сотулі та Ігорю Брандзе покарання у вигляді позбавлення волі за отримання 137 тис. грн хабара.

Зараз ви читаєте новину «Суд оштрафував депутатку на 25 тисяч за хабар-авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути