середа, 19 квітня 2017 16:45

Суд ООН відмовив Україні в тимчасових заходах щодо РФ за гроші для бойовиків

Суд ООН відмовив Україні в тимчасових заходах щодо РФ за гроші для бойовиків
На думку суду, Україна не довела, що Росія спонсорує бойовиків. Фото: twitter.com

Міжнародний суд ООН у Гаазі відмовив Україні у затвердженні тимчасових заходів проти РФ за конвенцією про заборону фінансування тероризму.

Про це оголосив голова суду Ронні Абрахам, передає "Європейська правда".

"Україна не дотрималася тих стандартів доказової бази, щоб довести умисність зборів коштів (бойовикам ДНР і ЛНР. - Gazeta.ua)", - заявив суддя.

За його словами, Україна повинна була довести, що запитані тимчасові заходи мають зупинити заподіяння невідновлюваної шкоди, а також умисність дії держави-сторони конвенції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Євросуду передали нові докази проти РФ

16 січня МЗС України подало обвинувальний позов проти Російської Федерації. У цьому позові Росія обвинувачується в порушенні конвенцій ООН, що стосуються расової дискримінації та фінансування тероризму.

На початку березня у Міжнародному суді ООН, найвищому судовому органі у системі ООН, завершилися публічні слухання, які стосуються першого етапу розгляду позову, а саме – вирішення питання, чи застосувати тимчасові заходи, про які в суду просить Україна.

Україна, серед іншого, просить суд домогтися від Росії негайно припинити матеріальну й іншу підтримку "груп, що вдавалися до актів тероризму проти цивільних в Україні", і вчинити тиск на такі групи, щоб вони надалі не здійснювали таких актів, а також утриматися від дискримінації у Криму, зокрема зупинити чинність заборони Меджлісу кримськотатарського народу і його діяльності й розслідувати зникнення кримських татар.

Зараз ви читаєте новину «Суд ООН відмовив Україні в тимчасових заходах щодо РФ за гроші для бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути