Ексклюзиви
субота, 02 лютого 2019 17:28

Суд не забиратиме майно Захарченка

Суд не забиратиме майно Захарченка
Суд не забиратиме у Віталія Захарченка 20 земельних ділянок, три будинки, квартиру та два машиномісць. Фото: Голос Правди

Печерський райсуд Києва зняв арешт з 20 земельних ділянок, трьох будинків, квартири та двох машиномісць, накладений у рамках розслідування справи про відмивання коштів екс-главою МВС Віталієм Захарченком.

Як зазначається в реєстрі судових рішень, відповідну ухвалу виніс суддя Віталій Писанець 30 січня. Про це пише Уніан.

У реєстрі оприлюднено лише резолютивну частину ухвали. Там також вказано, що під час відкритого судового засідання задовільнили клопотання адвоката Юрія Борщевського про скасування арешту майна, подане в інтересах нідерландської компанії "Фонд Адміністративне бюро LVV".

Написано, що арешт був накладений в рамках кримінального провадження від 13 листопада 2014 року за фактами злочинної діяльності колишнього міністра внутрішніх справ Захарченка та осіб з його найближчого оточення за ознаками злочинів, передбачених, ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ч. 5 ст. 368 (хабарництво), ч. 3 ст. 209 (відмивання грошей, одержаних злочинним шляхом), ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, чому в Росії неможливий Майдан за сценарієм київського

Суддя ухвалив рішення скасувати арешт трьох житлових будинків в Обухівському районі на Київщині, Волноваському районі на Донеччині та Донецьку та 20 земельних ділянок.

Крім того, знято арешт з квартири у Києві на вулиці Драгомирова, 12 та двох машиномісць за цією ж адресою.

Зазначається, що ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

5 років тому, 21 листопада 2013-го, в Україні розпочалася Революція гідності. Вона перевернула усталену диктаторську систему і змусила керівників держави тікати від людського гніву.

Всесильні, здавалося б, президент Віктор Янукович, прем'єр-міністр Микола Азаров і міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко виїхали в Росію, прихопивши з собою накрадене. Там оселилися у великих маєтках. На життя не скаржаться, принаймні, публічно.

Зараз ви читаєте новину «Суд не забиратиме майно Захарченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути