вівторок, 05 січня 2016 10:37

Суд наклав арешт на "вишки Бойка"

Суд наклав арешт на "вишки Бойка"
Фото: gazeta.dt.ua

Печерський районний суд Києва наклав арешт на самопідйомні плавучі бурові установки "Петро Годованець" та "Україна" - так звані "вишки Бойка". Вони належать експропрійованому РФ державному акціонерному товариству "Чорноморнафтогаз" (100% акцій належить НАК "Нафтогаз України").

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на відповідний документ.

Ці установки арештовані в рамках кримінального провадження від 1 квітня 2014 року про підозру у зловживанні посадовими особами Міністерства енергетики та вугільної промисловості, НАК "Нафтогаз України" і "Чорноморнафтогазу" під час їхньої закупівлі. Арешт був накладений за клопотанням Генеральної прокуратури України від 23 грудня 2015 року.

Раніше стало відомо, що Росія перемістила ці дві самопідйомні бурові установки через можливий арешт вишок за позовом "Нафтогазу України".

Кримський "Чорноморнафтогаз" до 17 березня 2014 р. належав "Нафтогазу України", після анексії півострова Росією підприємство було "націоналізовано".

У 2011 році держпідприємство "Черноморнефтегаз" придбало дві глибоководні бурові платформи за 400 млн доларів кожна. Тоді Юрій Бойко обіймав посаду міністра енергетики, тому бурові платформи охрестили "вишками Бойка". ЗМІ повідомляли, що Бойко має відношення до корупційної купівлі.

Зараз ви читаєте новину «Суд наклав арешт на "вишки Бойка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути