Ексклюзиви
субота, 15 липня 2017 05:30

Суд дозволив заочно судити Азарова

Суд дозволив заочно судити Азарова
Азарова засудять заочно. Фото: Лівий берег

Печерський суд Києва дозволив Генпрокуратурі України розпочати процедуру заочного засудження екс-прем'єра України Миколи Азарова.

Спеціальне досудове розслідування стосується приватизації "Укртелекому". Постанову прийнято 31 травня, опубліковано 13 липня, - повідомляє УНІАН.

12 жовтня 2010 на посаді глави уряду Азаров підписав розпорядження Кабміну про продаж пакета акцій Укртелекому. Після чого Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації було виділено 220 млн гривень, що спричинило за собою необґрунтовані витрати державного бюджету на створення телекомунікаційної мережі спеціального призначення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Утікач Азаров обізвав Макрона трієчником і назвав київську княжну Анну "русской"

Йому інкримінують привласнення, розтрату або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем. (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

ГПУ 6 лютого 2015 надіслала клопотання до Росії про взяття під варту підозрюваного до отримання клопотання про видачу, на що російська Генпрокуратура 9 лютого 2016 заявила про відмову. У зв'язку з цим Генеральна прокуратура України 22 травня 2017 попросила суд дозволити заочне розслідування.

Зараз ви читаєте новину «Суд дозволив заочно судити Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути